Uostamiesčio verslininkas nubaustas už nelegalų įdarbinimą

Pakrančių apsaugos pasieniečiai išaiškino 17 ukrainiečių, kurie Klaipėdoje gyveno pateikę melagingus duomenis.

Pakrančių apsaugos rinktinės Nelegalios migracijos prevencijos ir kontrolės skyriaus (NMPKS) pareigūnai kartu su Klaipėdos policijos Migracijos skyriaus pareigūnais vykdė bendrą priemonę, siekdami nustatyti neteisėtai Lietuvoje esančius užsieniečius.

Patikrinimo metu buvo išaiškinta, kad 17 Ukrainos piliečių, gyvenančių viename iš miesto viešbučių, pateikė melagingus gyvenamosios vietos deklaravimo duomenis.

Jie gyvenamąją vietą buvo deklaravę visai kitu uostamiesčio adresu. Migracijos skyriuje dėl to buvo pradėtos 17 administracinių bylų teisenos.

Taip pat vykdant nelegalaus darbo kontrolę ir tikrinant Pakrančių apsaugos rinktinės NMPKS surinktą informaciją, nustatyta, kad įdarbinant šiuos Ukrainos piliečius dirbti į vieną Klaipėdos užkdarąją akcinę bendrovę, buvo pažeista užsieniečių įdarbinimo tvarka. Jie dirbo neturėdami Darbo biržos leidimų dirbti šioje įmonėje.

Ketvirtadienį už šį pažeidimą, t. y. užsieniečio, neturinčio leidimo dirbti, priėmimą į darbą, bendrovės vadovui buvo skirta 2 tūkst. litų administracinė bauda.

Ukrainiečiams už gyvenamosios vietos duomenų melagingą teikimą skirtos administracinės baudos po 50 litų.


Šiame straipsnyje: nelegalai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių