Uostamiestį saugos naujai įsteigtas VST dalinys

Iki šiol uostamiestyje tik Suskystintųjų gamtinių dujų terminalą prižiūrėjusi Viešojo saugumo tarnyba plečiasi. Pradėjęs veikti Klaipėdos dalinys ateityje turėtų išaugti kone keturis kartus.

Šių metų kovo 1-ąją įsteigtas naujas Klaipėdos dalinys, kurio vadas – Anatolijus Didenko, privalės užtikrinti saugumą regione bet kuriuo paros metu. Numatytas bendradarbiavimas su pareigūnais ir kitomis tarnybomis.

Esą Klaipėda – strategiškai svarbus miestas, kuriame esančius svarbius valstybei objektus reikia saugoti labiausiai.

"Todėl mes ir čia", – tarstelėjo Viešojo saugumo tarnybos (VST) vadas gen. Ričardas Pocius.

Pagrindinė šios tarnybos funkcija – valstybės strateginių objektų (Suskystintųjų gamtinių dujų terminalo, šalies oro uostų) apsauga.

"Ir anksčiau prižiūrėdavome Klaipėdą, tačiau tekdavo transportuoti žmones. Dabar darbas vyks paprasčiau, sistemingiau. Nuo sausio 1-osios saugosime Palangos oro uostą, savo žinion planuojame perimti "Klaipėdos naftos" kuro bazę. Kol kas laukiame politinio sprendimo", – teigė VST vadas.

Tarnyba plėsis, užsiims nuteistų bei sulaikytų asmenų konvojavimu Klaipėdos apskrityje.

Ateityje turėtų atsirasti specialus kovinis vienetas, padėsiantis miesto valdžiai tvarkytis ištikus ekstremalioms ir ypatingoms situacijoms, pradedant riaušėmis ir baigiant kitų masinių neramumų malšinimu, tarnyba užtikrins gyventojų ir jų turto saugumą stichinių nelaimių metu.

"Žinoma, įvairiais atvejais remiame ir policiją, priešgaisrinę tarnybą, pasienį, pavyzdžiui, dėl imigracijos į Lietuvą", – veiklos prioritetus vardijo R. Pocius

Kol kas apie šimtas tarnybą atliekančių pareigūnų glaudžiasi LDK Butigeidžio dragūnų batalione. Svarstoma, kur ateityje reikės iškelti sparčiai besiplečiančią struktūrą.

Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko teigimu, bus ieškoma patalpų šiai veiklai vykdyti.

"Vertinant geopolitinę situaciją ir saugomų objektų gausą, dalinys neabejotinai yra reikalingas. Teks lanksčiai ir operatyviai spręsti vietos infrastruktūros sukūrimo klausimą", – teigė meras.

Dabar Lietuvoje veikia trys Viešojo saugumo tarnybos daliniai – Vilniuje, Kaune, o nuo kovo pradžios – ir Klaipėdoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

autobuse girdejau

autobuse girdejau portretas
Netiesa- jis cia su Makunu lietaus kanalizacija vale. makuns ranka iki alkunes nutryne ir jau gavo imonej pravarde Obriezas

ek tu pochui blat,

ek tu pochui blat, portretas
Kur subynius ranka susivarė? Matyt prigėres griuvo
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių