Uostamiestį sudrebins protų kovos

Klaipėdos universitetas (KU) tęsia pradėtą tradiciją ir vėl ieško gudriausių uostamiesčio moksleivių. Dalyvauti organizuojamame konkurse jau tampa prestižo reikalu, o garsas apie intriguojantį konkursą sklinda vis plačiau.

Galimybė išbandyti jėgas

Klaipėdos universitetas ragina moksleivius susirungti intelektiniame žaidime "Mokyklų protų kovos 2014". Šiais metais kviečiamos dalyvauti ne tik Klaipėdos, bet ir kitų miestų bei rajonų mokyklos.

"Tad bus dar daugiau komandų, dar daugiau juoko, puikių emocijų ir adrenalino! Kviečiame visus registruotis, puikiai praleisti laiką ir laimėti šaunių prizų", – ragino KU atstovai.

Pasak organizatorių, šis žaidimas – gera proga Klaipėdos gimnazistams pasivaržyti tarpusavyje. Žaidimo metu tvyro įtampa, jaučiama sveika konkurencija, moksleiviai diskutuoja, ginčijasi, gina savo nuomonę.

Pastaruosius kelerius metus norinčiųjų dalyvauti konkurse skaičius – išties didžiulis. Be to, stebėti žaidimo ateina mokytojai, komandų sirgaliai, kurie tikrai labai entuziastingai palaiko savo draugus: atsineša mokyklų vėliavas, paruošia plakatų.

Rengiami trys etapai

Organizatoriai šiemet "Klaipėdos mokyklų protų kovas" organizuoja trimis turais: lapkričio 13 ir 17 dienomis. Finalinis baigiamasis turas vyks gruodžio 11 d.
Registruoti komandas el. paštu informacija@kl.lt dar galima iki lapkričio 1 d.

Šiuo metu jau aišku, kad konkurse dalyvauti panoro 11 komandų. Dauguma jų – Klaipėdos vidurinės mokyklos ir gimnazijos, Gargždų "Vaivorykštės", Salantų gimnazijos bei Kretingos Jurgio Pabrėžos universitetinė gimnazija.

Iki registracijos pabaigos dar liko šiek tiek laiko, todėl tikimasi sulaukti dar didesnio moksleivių susidomėjimo.
Intelektinio žaidimo metu moksleiviai turės logiškai išmąstyti atsakymus į įvairiausius klausimus, kuriuos jiems paruošė universiteto dėstytojai ir mokslininkai.
Šiemet KU priims 20 komandų iš 7 narių kartu su mokytojais ir komandos sirgaliais.

Dalyvauti "Klaipėdos mokyklų protų kovose 2014" kviečiami moksleiviai nuo 16 metų.

2010 m. protingiausiųjų titulas teko "Ąžuolyno" gimnazistams, trejus pastaruosius metus – "Žemynos" gimnazijos komandai.

Atsakymai – pasitelkus logiką

"Klaipėdos mokyklų protų kovose" moksleiviams klausimus užduoda KU dėstytojai.

Specialiai ruoštis "Klaipėdos mokyklų protų kovoms" tikrai nereikia. Į konkursą kviečiami moksleiviai nuo 16 metų, tad manoma, kad jų žinių lygis turėtų būti panašus.

Konkurso rengėjai tikina, kad 11 ir 12 klasėse jau kartojamas žemesnių klasių kursas. Anot jų, gimnazijos sąmoningai formuoja komandas iš skirtingų klasių – taip kuria strategijas, kad komandoje būtų moksleivių, kurie turėtų įvairių naujausių žinių.

Klausimų pasitaiko visokių, tačiau pirmenybė visada teikiama tokiems, į kuriuos galima atsakyti pasitelkus logiką – taip ir žaisti įdomiau. Faktų žinojimo klausimai komandoje nesukelia diskusijos – atsakymą arba žinai, arba ne, todėl nėra apie ką galvoti, diskutuoti ir belieka spėlioti.

Į "Klaipėdos mokyklų protų kovas" susirenka tikrai protingi gimnazistai, dar nėra buvę, kad komanda ture nesurinktų nė vieno taško.

Globoja moksleivius

KU visada stengiasi duoti ir skleisti kuo daugiau žinių, tad šis konkursas – ne išimtis.

Organizatoriai įsitikinę, kad Klaipėdos moksleiviams tokie renginiai duoda daug naudos. Tai – ir galimybė pasivaržyti su kitų mokyklų moksleiviais, pademonstruoti savo žinias ir išmonę. Iš ankstesnių organizuotų projektų matoma, kad jaunimo žinių troškimas yra didžiulis.

KU visapusiškai rūpinasi uostamiesčio mokiniais ir stengiasi įtraukti juos į akademinės bendruomenės gyvenimą.

Jaunuolius labai svarbu kuo anksčiau priartinti prie akademinės bendruomenės.


Šiame straipsnyje: protų kovosprotų mūšiaiKU

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių