Uostamiestis minėjo Žemės dieną

Uostamiestyje švęsta Žemės diena. Dalis įstaigų šia proga virš pastatų, kuriuose įsikūrusios, iškėlė Žemės vėliavą. Taip siekiama ne tik paminėti šią datą, bet ir atkreipti žmonių dėmesį, kad kiekvienas turi ir gali prisidėti prie planetos išsaugojimo.

Žemės vėliava virš Klaipėdos savivaldybės administracijos pastato iškelta vakar ryte. Ta proga skambėjo ir kariliono varpai. Žemės vėliavomis pasipuošė ir kai kurios kitos uostamiesčio įstaigos.

Pasaulinė Žemės diena minima kovo 20-ąją. Šią dieną prasideda astronominis pavasaris. Taip pat visuose Žemės rutulio kampeliuose, išskyrus poliarines sritis, susilygina dienos ir nakties trukmė. Šis gamtos reiškinys Lietuvoje įvyko pirmadienį 12.29 val.

Pavasario lygiadienis Pasauline žemės diena paskelbtas 1971 m. Lietuvoje ši data minima nuo 1992 m.

Klaipėda prisijungs ir prie akcijos "Žemės valanda", kuri visame pasaulyje vyks kovo 25-ąją, šeštadienį, 20.30 val. Lietuvos laiku. Teigiama, kad joje dalyvauja daugiau nei milijardas žmonių. Jie valandai išjungia šviesas, leisdami atsikvėpti Žemei. Klaipėdoje apšvietimas bus išjungtas Danės skvere ir krantinėse.

Iniciatyva "Žemės valanda" kiekvienas skatinamas susimąstyti, ką galima padaryti, kad būtų sumažinti žmogaus veiklos padariniai gamtai, sustabdyta klimato kaita.

Akciją "Žemės valanda" organizuoja viena didžiausių gamtosaugos organizacijų pasaulyje "World Wide Fund of Nature". Pirmą kartą ji surengta Sidnėjuje. Jau po metų ši iniciatyva apskriejo visą pasaulį. Dabar "Žemės valanda" vadinama didžiausiu savanorišku žmonijos geros valios aktu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių