Uostamiestis pabėgėlių nedomina: šiemet atvyko vos šeši

Uostamiestyje prieglobstį gavusių užsieniečių integracija rūpinasi Klaipėdos socialinės paramos centras. Įstaigai prašoma nustatyti tokią pat kvotą, kokia buvo ir praėjusiais metais. Didesnės ir nereikia, nes į Klaipėdą šiemet atvyko tik 6 ukrainiečiai.

Miesto tarybos prašoma patvirtinti kvotą, kiek žmonių biudžetinė įstaiga galėtų suteikti pagalbą 2019-aisiais. Siūloma, kad šis skaičius siektų ne daugiau 20.

Tokia pati kvota buvo ir pastaruosius porą metų.

Klaipėdos savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Audronė Liesytė atkreipė dėmesį, kad nėra didesnio poreikio.

"Prašome tvirtinti tą patį – iki 20 vietų skaičių, nes niekada nebuvo poreikio viršyti tos kvotos", – situaciją apibendrino A.Liesytė.

Šiemet tik šeši žmonės iš Ukrainos gavo prieglobstį Klaipėdoje.

"Matyt, nesame kitiems patrauklus miestas", – Finansų ir ekonomikos komiteto posėdyje išvadas darė Rimantas Taraškevičius.

"Visoje Lietuvoje jų mažai", – pridūrė A.Liesytė.

Daugumos į Klaipėdą atvykusių ukrainiečių giminaičiai jau čia gyvena. Šie padeda jiems susirasti darbą. Integracija vyksta gana sklandžiai, nes užsieniečiai moka rusų kalbą, kuri Lietuvoje dar vis vartojama.

Socialinė pagalba pabėgėliams finansuojama valstybės lėšomis, tačiau, panašu, tuoj neliks kuo rūpintis. Didžioji dalis – apie 70 proc. šių migrantų išvyko iš Lietuvos.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos duomenimis, nuo 2015-ųjų gruodžio, kada į Lietuvą dėl Europą ištikusios migracijos krizės buvo perkelta pirmoji pabėgėlių šeima, į šalį atvyko 468 asmenys, o išvykti jau suspėjo apie 340 žmonių.

Šiuo metu fiksuojamas itin ryškus atvykstančių pabėgėlių srautų sumažėjimas.

Dauguma šių migrantų nuo pat pradžių deklaravo norintys vykti gyventi į Skandinavijos šalis arba Vokietiją, nes ten jau įsikūrę jų giminės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Makas

Makas portretas
Lietuviai nyksta, nyksta del ju genocido. Ir dar tai skatinama slaviskais ir musulmoniskais kolonizatoriais. Ar ne laikas kviesti pagalba?

Duskit Washingtono ir Briuselio demokratines uteles

Duskit Washingtono ir Briuselio demokratines uteles portretas
Tai nuo ko bega tie chaholai. Nuo vakaru demokratijos kaip ir lietuviai . Taigi taip vad. ukraina jau 4 metai gryniausia DEMOKRATIJA. Kaip triede landzberginiai komuniagos kad i chohliandija atejo laisve ir demokratija. Acha, 10000 nuzudytu, 5000 politiniu kaliniu konclageriuose, pilietinis karas ir Krymo pasitraukimas is chaholisko fasizmo (demokratijos) zonos.. Puiki DEMOKRATIJOS pergale.

na jau tikrai

na jau tikrai portretas
Kokios čia nesąmonės,kokie ukrainiečiai pabėgėliai,nuo ko jie bėga,nuo demokratijos ar nuo Porošenkos.Kokią demokratiją pasidarė pas save,taip tegu ir gyvena,nereikia čia jokių ale pabėgėlių.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių