Uostamiestis rengiasi kovai su Kaunu

Greitai Klaipėda stos į kovą su Kaunu dėl 2022-ųjų Europos kultūros sostinės vardo. Šiuo metu projekto rengėjai aktyviai ruošiasi finaliniam paraiškų teikimo etapui, po kurio ir paaiškės nugalėtojas.

Pradėdama Lietuvos kultūros sostinės metus, Klaipėda ant laurų neužmiega ir žvelgia į ateitį – 2022-aisiais siekiama tapti Europos kultūros sostine.

Žinia, uostamiestis jau įveikė pirmąjį konkurso etapą ir šiuo metu aktyviai rengiasi antrajam.

„Per savaitę sykį, o kartais ir du susitinkame. Iki termino, kai privalėsime pateikti antrojo etapo paraišką, pabaigos liko nedaug laiko“, – teigė Klaipėdos vicemeras Artūras Šulcas.

Anot jo, paraišką rengti sekasi gerai, tačiau jos smulkmenos, kol dar nesibaigė konkurencinė kova su Kaunu, – nekomentuojamos.

A.Šulcas taip pat pastebėjo, kad rengiama ne tik Europos kultūros sostinės paraiška, kuriama ir miesto kultūros strategija. Ji bus vykdoma net ir tuo atveju, jeigu Klaipėdai nebus suteiktas 2022-ųjų Europos kultūros sostinės vardas.

„Tai yra du dokumentai, kurie papildo vienas kitą. Į šį procesą yra įsitraukę daug žmonių. Manau, mes susidėliosime viską teisingai. Turime šansų laimėti“, – dėstė A.Šulcas.

Vis dėlto neabejojama, kad konkurentai taip pat nesnaudžia, tad laukia nelengva dviejų miestų kova. Artėjančiame konkurso finaliniame etape Klaipėda konkursuos su Kaunu.

Minėtų paraiškas numatomaa teikti vasario pabaigoje–kovo pradžioje. Tuomet jas vertins ekspertai iš įvairių Europos šalių.

„Ruošiamės. Su šventiniu nerimu laukiame, kaip pirmokai Rugsėjo 1-osios“, – palygino pašnekovas.

A.Šulcas patikino, kad dėl projekto finansavimo problemų nekyla.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Pats keisčiausias faktas yra tas, kad viešai už Klaipėdą, kaip "Europos sostinę", ypatingai aktyviai (ir jau nebe pirmą kartą) serga, būtent, "Kauno diena"...Komercija yra komercija..., bet gal, ne "Kauno diena"?...

susiję

susiję portretas
Ponas Šulcai, miesto kultūros strategija, jeigu neklystam, kuriama jau daugiau 20 metų .

dėmesio2

dėmesio2 portretas
Jeigu Klaipėdoj dirbtų STT, lėšų užtektų ne tik pirtims, bet ir kultūrai su kaupu.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių