Uostamiestis ruošiasi žiemos sezonui

Klaipėdos kelius, šildymo sistemas, vandens trasas prižiūrinčios įmonės skelbia pasiruošusios žiemos sezonui – sandėliuose prikaupta smėlio ir žvyro, skirto keliams barstyti, gydymo įstaigos pasirūpino gripo vakcinomis.

Sandėliuose – kalnai druskos

Klaipėdos savivaldybės atstovai, susitikę su įvairių tarnybų ir įmonių vadovais, aiškinosi, ar miestas ramiai pasitiks šaltąjį sezoną.

"Šiems metams turime naujus rangovus mechaniniam miesto valymui. Įmonė "Žemkasa" prižiūrės pietinę miesto dalį, o įmonė "Ecoservice Klaipėda" rūpinsis šiaurine miesto dalimi. Įmonės technikos turi užtektinai, patikrinome. Viena bendrovė turi 400 tonų druskos, 350 tonų smėlio, kita įmonė sukaupė 500 tonų druskos ir 100 tonų žvyro. Rankiniu miesto valymu užsiims įmonė "Klaipėdos želdiniai", – aiškino Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė.

"Įmonė "Klaipėdos želdiniai" miesto valdžią tikino, jog technikos žiemos sezonui jiems nepritrūks. Paruošta 200 smėlio dėžių, sandėliuose sukaupta 60 tonų smėlio ir druskos mišinio. Žiemos sezonu miestui valyti numatyta skirti 100 darbuotojų", – pasakojo I.Šakalienė.

Pertvarko lietaus nuotekas

Miesto valdžiai nerimą kelia tik lietaus nuotekų tinklų rekonstrukcijos sparta.

"Beveik per trejus metus šiaip taip pabaigėme lietaus nuotekų tinklų rekonstrukciją Barškių gatvėje. Šiais metais turėtume baigti dar du objektus – pakloti lietaus tinklus ties Šiaulių g. 19 ir Debreceno g. 13 namais. Darbai finišuos ir Nidos gatvėje, kur lietaus nutekėjimo sistema atnaujinta ties keturiais namais", – aiškino I.Šakalienė.

Tačiau šiuo metu įstrigo keturių objektų, kuriuos ketinta rekonstruoti, darbų planavimas.

"Darbai vis dar yra projektavimo stadijoje. Tačiau viliamės, jog per mėnesį galbūt pavyks tai atlikti ir dar šiemet pradėti vykdyti darbus", – teigė vedėja.

Miestiečius erzinantys statybos darbai Mokyklos gatvėje esą dar šiemet turėtų būti baigti. Čia klojamas paviršinių lietaus nuotekų tinklų kolektorius. Į Malūno tvenkinį lietaus vanduo tekės per išleistuvą su valymo įrenginiu.

Toks pat išleistuvas bus įrengtas ir kitoje Malūno tvenkinio pusėje, tačiau čia vanduo tekės jau iš Kooperacijos ir aplinkinių gatvių. Šiems darbams netrukus bus prašoma statybos leidimo.

Asfaltuoja kelius

Šiais metais Klaipėdoje suremontuota apie 27 tūkst. kvadratinių metrų šaligatvių ir pėsčiųjų takų. Miesto gatvėse paklota dar 27,5 tūkst. kvadratinių metrų naujų asfaltuotų dangų. O kiemuose išasfaltuota 18 tūkst. kvadratinių metrų.

"Baigtas Vingio gatvės nuo Smiltelės gatvės iki Jūrininkų prospekto asfalto dangos klojimas. Taip pat finišavo Statybininkų prospekto ruožo tvarkymas. Dėl rangovų kaltės stringa darbai Taikos prospekte ir Sausio 15-osios gatvėje", – aiškino I.Šakalienė.

Šiais metais iki rudens baigtas tvarkyti daugybės kiemų apšvietimas.

Rudenį bus šviesiau 110 namų su 54 kiemais.

"Rudenį bus šviesiau 110 namų su 54 kiemais", – pažymėjo Miesto tvarkymo skyriaus vedėja.

Iki vėlyvo rudens bus baigti kryptinio perėjų apšvietimo įrengimo darbai.

"Daugybė darbų jau padaryta, liko apšviesti šešias perėjas. Tai padarysime iki metų pabaigos", – patikino vedėja.

Įrengti aštuoni autobusų laukimo paviljonai.

"Vyksta darbai avarinės būklės objektuose, jau esame nugriovę iki 19 tokių objektų", – teigė I.Šakalienė.

Laukia šildymo pradžios

Tarnybų pasitarime dalyvavę įmonių "Klaipėdos vanduo" ir "Klaipėdos energija" atstovai patikino miesto valdžią, kad vandens ir šilumos tinklai žiemos sezonui yra parengti.

Nuo spalio 4 d. šildymas jau pradėtas vaikų darželiuose.

Dauguma daugiabučių jau yra paruošti šildymo sezono pradžiai, tik tuose namuose, kur vyksta šildymo sistemos modernizacija, šildymo įjungti dar nebūtų galima.

Trijuose namuose šildymo tiekimas stringa dėl konfliktų su vietiniais gyventojais. Žmonės neįsileidžia specialistų į savo butus.

Klaipėdos savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Janina Asadauskienė priminė, jog miestiečiai yra raginami skiepytis nuo gripo.

Nupirkta 40 tūkst. gripo vakcinų. Pirmiausia raginami skiepytis lėtinėmis ligomis sergantys asmenys.

Savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus atstovai svarsto galimybę šios žiemos sezonui įsigyti metrologų, kurie tikrintų ledo storį, paslaugą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Andrius

Andrius portretas
Kasmet rašo, kad žiemai pasiruošta, bet ji kaip ateidavo, taip ir toliau ateina netikėtai... Palaukime žiemos ir pamatysime kaip buvo jai pasiruošta. Kaip sako liaudies patarlė, viščiukus skaičiuoja rudenį...

JahCity

JahCity portretas
# ziema!

JahCity

JahCity portretas
Bet zirma ateis netiketai!!!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių