Uostamiestyje apsileidėliams paims botagą

Uostamiesčio vadovai sieks, kad mieste nebeliktų pastatų vaiduoklių. Nesitvarkantiesiems norima taikyti griežtesnes nuobaudas, o tiems, kurie ėmėsi realių veiksmų, padėti.

Ką daryti, kad mieste neliktų nenaudojamų, apleistų pastatų, rotušėje diskutuota ketvirtadienį.

„Esama situacija netenkina. Kalba eina ne tik apie tuos pastatus, kurie neatitinka reikalavimų ir yra įtraukti į miesto tarybos tvirtinamą apleistų statinių sąrašą, bet ir kitus, kurie daug metų stovi neremontuojami“, – teigė vicemeras Artūras Šulcas.

Pasak mero pavaduotojo, prieš kelerius metus uostamiesčio savivaldybė pasitvirtino tvarką, pagal kurią efektyviai kontroliuojami apleisti, reikalavimų neatitinkantys pastatai.

Tačiau A.Šulcas atkreipė dėmesį, kad, nors kontrolė stipri, teisinis tinklas, kuriuo norima išvalyti miestą nuo vaiduoklių, retas.

„Tokių statinių savininkai randa kaip išlįsti“, – teigė vicemeras.

A.Šulcas atkreipė dėmesį, kad miesto širdyje nenaudojamas jau daug metų stūkso pastatas, kuriame veikė „Baltijos“ kino teatras.

„Užsitvėrė tvorą, užsikabino užuolaidas, pavojaus nekelia, taisykles atitinka. Sankcijų taikyti negalime, o darbai nejuda iš vietos. Tačiau nei miestiečių, nei kaimynų, nei svečių tokia situacija netenkina“, – pabrėžė mero pavaduotojas.

Pastatams, kurie neatitinka reikalavimų ir yra įtraukti į miesto tarybos patvirtintą apleistų statinių sąrašą, taikomi maksimalūs nekilnojamojo turto ir žemės ar žemės nuomos mokesčių tarifai.

„Tada skauda. Maksimalūs mokesčiai – kelis kartus didesni nei įprasti“, – palygino vicemeras.

A.Šulcas atkreipė dėmesį ir į Trinyčių fabriko teritoriją. Ją dabar valdo bankroto administratorius. Pastarasis aiškina, kad nesitvarko, nes kreditoriai neskiria pinigų.

„Ši teritorija ne tik prastai atrodo, bet ir kelia pavojų aplinkiniams“, – pabrėžė vicemeras.

Svarstyta, kad reikia sudaryti darbo grupę, kuri suformuotų politiką apleistų ir nenaudojamų pastatų priežiūros ir kontrolės atžvilgiu. Į ją galėtų būti įtraukti tvarkos specialistai, verslo ar nevyriausybinio sektoriaus atstovai.

„Reikia pradėti kontroliuoti ne tik apleistų pastatų sanitariją, saugumą, bet ir estetinius dalykus. Sieksime, kad tų vaiduoklių neliktų. Taikysime botago ir meduolio principą“, – pabrėžė vicemeras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pabandykit

Pabandykit portretas
paveldėtą ar panašiu būdu sutvarkyti pastatus, kiek reiks apeit biurokratinių instancijų. Jei tai savivaldybei priklauso, tai greit sutvarkys. O jei žmogui. Prasidės kelionės nuo Tamošiaus pas Keipošių ilgus metus. Tai leiskit,jei tai privati valda, lengvai, be kliūčių,nestumdydami vieni nuo kitų susitvarkyti. Žinau prieš keletą metų teko patirt,tai truko ne vienus metus.Prasideda topografinės nuotraukos, jei žemė išpirkta ir jei jos yra, kaimynų sutikimai,priešgaisrinė, higienos,statybų inspekcija, jei buvo kokia pašiūrė ir nugriauta turto skyriui įrodyt, kad nuvirto, architekto paslaugos. Vienu žodžiu atrodo paprasta,o baisu kiek kliūčių atsiranda. Ir visos instancijos savo nurodinėja kas, kuri kaip išmano ar net ir neišmano. Leiskit žmonėm supaprastintom sąlygomis, tikrai liks mažiau netvarkytų. Bijo žmonės pradėt,nes tai ir kainuoja ne vien pinigus, bet laiką, kur eini ir eini,ir eini.

Kirvis

Kirvis portretas
Gal pajudes griuvancio "Baltijos" kino teatro "reikalai"... Jau baisu pro sali eiti, siena gerai pasvirusi, gali buti dideliu problemu.

Vytautas

Vytautas portretas
Buvo laikas ,kai tokie gudručiai už kapeikas prisipirko pastatų ,žemės sklypų o dabar neturi už ką atlikti renovacijos.Gėda ir tiek. Nesuprantama,kodėl miesto valdžia taikstosi su tokiais apsileidėliais.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių