Uostamiestyje atnaujinami želdiniai

Dar iki didžiųjų metų švenčių Klaipėdoje atsiras naujų želdinių. Mieste bus iškirsti seni medžiai ir pasodinta per pusšimtį sodinukų.

Per lapkritį ir gruodį Klaipėdoje Statybininkų prospekte ir Rumpiškės gatvėje planuojama pasodinti naujų želdinių.

Statybininkų prospekto dalyje nuo eismo žiedo su Taikos prospektu iki Žardininkų gatvės numatoma nukirsti pasenusias, pažeistas, sutrešusias tuopas ir vietoj jų pasodinti naujų sodinukų.

"Šiuo metu minėtame ruože augantys želdiniai miesto negražina. Iki gruodžio vidurio planuojame pašalinti dalį ten augančių tuopų ir vietoj jų pasodinti 16 klevų bei penkias egles. Jeigu medeliai prigis ir šis sprendimas pasiteisins, po kelerių metų atnaujinsime ir likusią želdinių dalį", – teigė Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausioji specialistė Jolanta Rimkienė.

Naujai pasodinti medžiai turėtų suformuoti apsauginę juostą nuo gatvės.

Pašalinti tuopas, sutvarkyti aplinką, pasodinti naują veją ir medelius savivaldybei atsieis apie 4 tūkst. eurų.

Rumpiškės gatvėje, ruože nuo Tilžės iki Sausio 15-osios gatvės, jau kurį laiką praeivių akis rėžia apvytusios, su papuvusiais kamienais ir lajomis akacijos.

Anot J.Rimkienės, akacijas apžiūrėjusi želdinių komisija nusprendė jas pašalinti.

Vietoj akacijų bus pasodinti 25 klevai.

Miesto tvarkymo skyriaus vyriausiosios specialistės teigimu, naujais sodinukais klaipėdiečiai jau galės grožėtis dar iki Kalėdų.

Sodinukus savivaldybė įsigijo apytiksliai už 6 tūkst. eurų.

Akacijų pjovimo, aplinkos sutvarkymo ir klevų sodinimo darbai kainuos apie 3 tūkst eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nususes klevelis 240 euru

nususes klevelis 240 euru portretas
vel prisodins parodiju o ne medziu, ko berzai netinka pilna po keliolika euru o cia eilinis islaidavimas tas pats kas uz batona moket 10 euru ir dar didziuotis mat koks turtingas nes galiu sau leist, matyt spejamai uz tos medzius pardavinejancios kontoreles kyso kazkieno ausys, kieno niekad ir nesuznosim nes uosvienes pusseres vyro pusbrolio anukelis tuo niekad ir nepasigirs ir nedeklaruos tik parduos uz triguba kaina nu nes savivaldybej dirba totalus neziniukai tokie kaip regitrinis budinas duda sakaliene ir dar eile visokio plauko neziniuku,

gobšumo padariniai

gobšumo padariniai portretas
Visi "atnaujinti" vadinami medžiai yra tik plastmasinės šluotos. Tie milijonus kainuojantys augalėliai netinka Lietuvos klimatui. Be to, jie didesni ir neužauga. O dar daugybė neprigyja arba prigiję tuoj nudžiūsta.

Vanda

Vanda portretas
įdomu ar lapkričio pabaigoje sodinti medžius ir sėti veją nėra per vėlai tuopas reikia naikinti iš miesto nes alergiškiems žmonėms tikra bėda o ko jums nepatinka klevai pavasarį žydi o rudenį neapsakomas lapų grožis tik su lapais reikės pasirūpinti
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių