Uostamiestyje atnaujins skverą ir fontaną

Vadinamojoje Debreceno aikštėje artimiausiu metu prasidės remontas. Konkursas, skirtas darbams įsigyti, jau artėja į pabaigą. Pirmiausia bus tvarkomas fontanas, kuris klaipėdiečius turėtų pradėti džiuginti jau kitą sezoną.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktoriaus Liudviko Dūdos, šiuo metu vykdomi du konkursai. Pirmasis – dėl vamzdynų pakeitimo, reikalingo, kad veiktų fontanas.

„Senieji vamzdžiai yra surūdiję. Neaišku, pagal kokią schemą juos reikia kloti. Nepavyko rasti senųjų projektų. Dėl šios priežasties priimtas sprendimas pakloti naujus vamzdynus. Jie bus nutiesti nuo vandens padavimo taško iki fontano purkštukų“, – pasakojo vadovas.

Atnaujinti fontaną iš pradžių buvo pasisiūliusi viena bendrovė. Tačiau, anot L.Dūdos, situacija pasikeitė – įmonė staiga dingo.

„Gal praėjo noras globoti fontaną, gal pasikeitė planai. Kadangi įmonė neberodė noro prisidėti, buvome priversti šią paslaugą pirkti patys. Gal, kai suremontuosime fontaną, atsiras nauji prižiūrėtojai“, – tvirtino vadovas.

Be minėto konkurso, vyksta dar vienas, skirtas išsiaiškinti, kas remontuos teritoriją tarp Taikos prospekto ir Naujakiemio gatvės – vadinamąją Debreceno aikštę.
Pagal jo sąlygas, pirmojo etapo metu numatoma sutvarkyti stotelę ir fontano skverą. Antrojo etapo metu bus remontuojamas takas, kuris driekiasi iki Gedminų gatvės.
Vokus su šio konkurso dalyvių pasiūlymais numatoma atplėšti spalio 8 dieną.

Šiemet Debreceno aikštei atnaujinti yra skirta 350 tūkst. litų. Akivaizdu, kad numatytų lėšų neužteks. Darbai turėtų būti perkelti į kitus metus, o jei prireiks – ir į 2016-uosius.
Skaičiuojama, kad aikštei atnaujinti reikėtų dar 800 tūkst. litų. Kiek tiksliai kainuos darbai, paaiškės, kai baigsis konkursai.

Atnaujinus Debreceno aikštę, darbų ketinama imtis ir Pempininkų aikštėje. Savivaldybė jau yra užsakiusi jos tvarkybos planą, kuris turėtų būti parengtas šiemet.



NAUJAUSI KOMENTARAI

seklys

seklys portretas
kam tas konkursas ,laimetojas juk ZEMKASA ?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių