Uostamiestyje daugės konteinerių

Šiemet Klaipėdoje planuojama nupirkti ir pastatyti naujų konteinerių. Prie daugiabučių namų jų skaičius išaugs daugiau nei 100. Tai savivaldybei kainuos kiek mažiau nei vieną milijoną eurų.

Šiemet Klaipėdoje planuojama nupirkti ir pastatyti naujų konteinerių. Prie daugiabučių namų jų skaičius išaugs daugiau nei 100. Tai savivaldybei kainuos kiek mažiau nei vieną milijoną eurų.

Šiemet Klaipėdos savivaldybė planuoja įsigyti ir prie daugiabučių namų įkurdinti 109 naujutėlius konteinerius. Šiam pirkiniui iš uostamiesčio biudžeto bus atseikėta per 960 tūkst. eurų.

"Litais suma siektų apie tris milijonus", – skaičiavo Klaipėdos savivaldybės Strateginio planavimo skyriaus vedėja Indrė Butenienė.

Pašnekovės teigimu, šie pinigai bus paimti iš anksčiau sutaupytų pinigų už atliekų rinkliavą.

Konteinerius planuojama pastatyti Miško, Kretingos, Universiteto, Bomelio Vitės, Poilsio ir Baltijos gyvenamuosiuose rajonuose šalia daugiabučių namų.

Tiesa, atliekų tvarkymo infrastruktūra bus pagerinta ne tik daugiabučių namų gyventojams, bet ir privačių namų savininkams.

Šiems taip pat planuojama išdalyti daugiau konteinerių bei šiukšlių maišų. Savivaldybei tai nekainuos nė cento, mat minėtus reikmenis miestui duos Aplinkos ministerija.

Siekiant skatinti žmones aktyviau rūšiuoti šiukšles, privačių namų savininkams planuojama nupirkti ir išdalyti apie 1 600 tam pritaikytų konteinerių.

Pripildytus šiuos konteinerius gyventojai turės išstumti prie namo vartų, kaip ir įprastus. Jie bus išvežami tokia pačia tvarka, kaip ir kitos išmestos buitinės atliekos.

"Tai bus ne varpeliai, jie stovi prie daugiabučių. Šiuo atveju kiekvienam namui bus skirtas atskiras konteineris rūšiavimui. Tačiau mes dar ir patys nežinome, kaip jie atrodys", – paaiškino I.Butenienė.

Kol kas nėra aišku ir kada konteineriai pasieks privačių namų savininkus. Tikimasi, kad tai įvyks dar pirmąjį šių metų pusmetį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių