Uostamiestyje – diplomų įteikimo šventė

Ketvirtadienį keliems šimtams Klaipėdos universiteto studentų buvo įteikti aukštojo mokslo diplomai. Uostamiestyje mokslus krimtusių absolventų sugužėjo pasveikinti ne tik aukšti miesto pareigūnai, bet ir Seimo bei Vyriausybės atstovai. Šiomis dienomis aukštojo mokslo diplomai pasieks 1 160 studentų. Daugumai jų diplomų teikimo šventės jau praėjo.

SMF – išskirtinis dėmesys

Iškilminga Klaipėdos universiteto (KU) Socialinių mokslų fakulteto (SMF) diplomų įteikimo šventė šiemet pirmą kartą surengta Žvejų kultūros rūmuose.

Diplomų teikimo popietė, kaip įprasta, pradėta giedant Lietuvos himną.

Šiemet iškilmingoje šventėje dalyvavo ir studentų pasiekimais džiaugėsi ne tik KU bendruomenė, absolventų artimieji, miesto vadovas, verslininkai, bet ir Seimo bei Vyriausybės atstovai.

Sveikinimo žodžius šiųmečiams diplomantams sakė bei sėkmės ateityje linkėjo Lietuvos Respublikos Seimo narys, SMF absolventas Eligijus Masiulis, Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas, Lietuvos Respublikos Švietimo ir mokslo viceministrė Natalja Istomina, KU Tarybos narys, Klaipėdos universitetinės ligoninės vyriausiasis gydytojas prof. Vinsas Janušonis, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus, Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius.

Diplomai – šimtams studentų

Bakalauro ar magistro diplomus gavusiems buvo linkima neužverti universiteto durų ir toliau siekti mokslo aukštumų.

Skaičiuojama, kad kasmet daugiausiai studentų išugdančio fakulteto diplomų teikimo šventėje šiemet dalyvavo daugiau nei tūkst. žmonių.

Pasibaigus sveikimo žodžių lavinai bakalauro diplomai buvo įteikti ekonomikos, politikos mokslų, žurnalistikos, socialinės ekonominės geografijos ir regionistikos, vadybos, viešojo administravimo studijų programų absolventams.

Dokumentus, patvirtinančius magistro laipsnį gavo ir rinkodaros, verslo vadybos bei Europos studijas baigusieji.

Šiemet SMF studijas įveikė beveik 300 studentų.

Džiaugiasi ir kiti

Už studentiškas dienas bei sukauptas žinias studentai taip pat nešykštėjo gerų žodžių universitetui bei artimiesiems.

Diplomų teikimo šventę vainikavo tiesiog nugriaudėjęs studentų himnas „Gaudeamus“.

Tiesa, SMF ne vienintelis, kurio absolventai jau džiaugiasi aukštojo mokslo diplomais. Studijų baigti patvirtinantys dokumentai jau įteikti Humanitarinių mokslų, Menų, Jūrų technikos ir Pedagogikos fakulteto absolventams bei mokslus krimtusiems Tęstinių studijų institute.

Penktadienį iškilmingos šventės planuojamos Gamtos ir matematikos mokslų ir Sveikatos mokslų fakultete.

Šiais mokslo metais studijas KU baigė 1 350 I-os ir II-os pakopos studijų studentų. Vasario mėnesį diplomus atsiėmė 190 studentų, praėjusios savaitės pabaigoje ir šią savaitę – 1160 studentų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

JoshuaGroke

JoshuaGroke portretas
Hi all! ma favorite city is af62194eegfdsfdf83b k858
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių