Uostamiestyje – galimybė dienai tapti kariu

Būrys smalsuolių šeštadienį uostamiestyje turėjo galimybę vienai dienai tapti savanoriais. Pasiryžusieji turėjo progą sudalyvauti naujai įkurtos Krašto apsaugos savanorių pajėgų Žemaičių apygardos 3-iosios rinktinės 309-oji lengvosios pėstininkų kuopos pratybose.

„Matavosi“ kario kasdienybę

Šeštadienį būrys kariuomene besidominčių asmenų turėjo galimybę iš arti pamatyti čia verdantį gyvenimą ir „pasimatuoti“ kario kasdienybę.

Į tokią netikėtą akciją pilnamečius gyventojus pakvietė naujai įkurta Krašto apsaugos savanorių pajėgų (KASP) Žemaičių apygardos 3-iosios rinktinės 309-oji lengvoji pėstininkų kuopa.

Nuo pat ansktaus ryto iš anksto užsiregistravusieji prisistatė į rinktinės štabą, esantį Herkaus Manto gatvėje.

Sudomino merginas

Renginį organizuojantis kuopos vadas kapitonas Erlandas Kasperavičius pasakojo, kad iš viso sulaukta 56 žmonių. Tarp jų nestigo ir merginų.

„Merginų tikrai sulaukėme daug, maždaug apie 30 proc. visų atvykusiųjų“, – įvertino E.Kasperavičius.

Į išskirtinį renginį dalyviai atvyko ne tik iš Klaipėdos ir jos apylinkių, bet net ir iš kitų didžiųjų Lietuvos miestų.

Veiksmas – bendrovėje „Klaipėdos Smeltė“

Iškarto, kai dalyviai atvyko į rinktinės štabą, jie buvo mokomi rikiuotės, pasisveikinimų. Vėliau gavo karių liemenes, kepures.

„Pasipuošę“ kariškais drabužiais vienos dienos kariai iškart kibo į rikiuotės pratybas. Pastarųjų reikėjo tam, jog kariai įsibėgėjus dienos veikloms mokėtų judėti būryje.

Po šių pratybų dviem kariškais sunkvežimiais renginio dalyviai buvo išgabenti į laivų krovos akcinę bendrovę „Klaipėdos Smeltė“, kur ir prasidėjo aktyvioji pratybų dalis.

Skani kareiviška košė

Kelias valandas čia vyko įvairūs pratybų veiksmai, kol pagaliau buvo paskelbta pietų pertrauka, kurios prie griežto kariškio gyvenimo nepratę ir praalkti spėję renginio dalyviai labai laukė.

„Kareiviška košė jiems buvo labai skani“, – šypsojosi E.Kasperavičius.

Pertraukos metu vienai dienai kariais tapusieji buvo supažindinti su karių savanorių tarnyba, jiems suteikiamomis socialinėmis garantijomis. Dar nė nesibaigus pratybų dienai, tokiai tarnybai jau buvo užsiregistravę 13 renginio dalyvių.

Tiesa, jiems dar teks pasitikrinti sveikatos būklę ir tinkamumą tapti savanoriais.

Šeštadienį renginio dalyviai ne tik mokėsi mėtyti granatas, būryje artintis link nurodyto objekto bei atlikti kitus veiksmus, bet ir buvo supažindinti su kariuomenės ginklais.

Toks renginys, suteikiantis galimybę kariuomene besidomintiems gyventojams iš arčiau su ja susipažinti, Klaipėdoje surengtas pirmą kartą, tačiau bus organizuojamas ir ateityje.

„Manome, kad idėja pasiteisino 110 proc. Pabandėme, pamatėme, ką būtų galima pataisyti, ir tikrai rengsime ateityje“, – neabejojo E.Kasperavičius.


Šiame straipsnyje: Kariai savanoriaiKlaipėda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
ten košė buvo su ožio šūdu,kad daugiau durnumo būtų

Savanoris

Savanoris portretas
Ačiū 309-ai lengvajai pėstininkų kuopai už gerai praleistą laiką ir kareivišką košę.

Anonimas

Anonimas portretas
iš jų kariai,kaip iš mano pasididžiavimo patrnka,ne veltui ir vadinasi maidanas pasididžiavimų revoliucija
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių