Uostamiestyje į atsargą išlydėti šauktiniai

Prieš pat šventes Klaipėdoje į atsargą išlydėti keli šimtai šauktinių. Gausaus būrio tarnybą baigusių karių susirinko pasveikinti jų artimieji, kariuomenės atstovai, miesto vadovai. Iškilmingos ceremonijos metu įvyko ir Dragūnų bataliono vado pasikeitimo ceremonija.

Tarnybą baigė 457 šauktiniai

Penktadienį uostamiestyje Lietuvos kariuomenės Motorizuotosios pėstininkų brigados „Žemaitija“ Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų batalionas į atsargą išleido 457 nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos karius.

Į Klaipėdos universiteto aikštę gausus būrys šauktinių atžygiavo iš savo nuolatinės dislokacijos vietos Butigeidžio dragūnų batalione.

Universiteto aikštė palydėtuvėms pasirinkta neatsitiktinai.

Ši erdvė batalionui yra istoriškai svarbi vieta, mat čia ilgą laiką buvo įsikūrusios kareivinės, nuo 1923 m. iki 1934 m. buvo dislokuotas 7-asis pėstininkų Žemaičių kunigaikščio Butigeidžio pulkas.

Šioje vietoje skambėjo karinės komandos ir maršai, buvo duodamos karinės priesaikos.

Atvyko artimieji

Iškilmingos ceremonijos metu tarnybą baigusius šauktinius pasveikino vadai, renginyje dalyvavo ir Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, Klaipėdos universiteto atstovai, kiti statutinių organizacijų vadovai.

Į karių išlydėjo ceremoniją susirinko ir šauktinių artimieji. Smarkiai pliaupiantis lietus jiems nuotaikos nesugadino ir vos pasibaigus ceremonijai šauktinių artimieji neslėpė džiaugsmo bei suskubo sveikinti tarnybą baigusius karius.

„Labai džiaugiuosi šiuos devynis mėnesius skyręs savo Tėvynei, nes per šį laiką patobulėjau kaip pilietis ir kaip žmogus, išmokau drausmės bei karybos elementų. Esu labai patenkintas sudarytomis sąlygomis ir kviečiu jaunuolius, kurie dar nėra apsisprendę, ką nori gyvenime pasirinkti, tapti savanoriais. Kiekvienam lietuviui nėra nieko garbingiau nei atstovauti savo šalies kariuomenei“, – teigė vienas į atsargą išlydėtųjų.

Pamaina – birželį

Į atsargą išleistuosius pagal kariuomenės tradicijas palaimino Klaipėdos įgulos kapelionas komandoras leitenantas Remigijus Monstvilas.

Penktadienį į atsargą išleisti Dragūnų bataliono šauktiniai kariai bus įrašyti į parengtąjį kariuomenės personalo rezervą ir karo prievolininkų registrą.

Nuo šiol kartą per penkerius metus šie keli šimtai karių bus šaukiami į kartotinius mokymus ir pratybas.

Tarnybą baigusius karius ateinančiais metais pakeis nauji šauktiniai. Numatoma, kad apie 630 šauktinių į Dragūnų batalioną atvyks birželį.

Perdavė vėliavą

Penktadienį įvyko ir dar viena svarbi ceremonija – Dragūnų bataliono vado pasikeitimo, vėliavos perdavimo ceremonija.

Ceremonijos metu iki kol bus paskirtas naujas vadas, vadovavimą batalionui laikinai perėmė LDK Butigeidžio dragūnų bataliono štabo viršininkas majoras Vilmantas Valantinas, pakeitęs nuo 2015-ųjų vado pareigas vykdžiusį pulkininką leitenantą Viktorą Bagdoną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių