Uostamiestyje ieško vietų burlaiviams

Kitąmet didžiųjų burlaivių regatą „Tall Ships Races 2017“ priimsianti Klaipėda suka galvą, kur reikės sutalpinti visus norinčius atplaukti laivus. Panašu, kad esamų krantinių neužteks ir reikės ieškoti laikinų.

Tarptautinę regatą „Tall Ships Races 2017“ Klaipėda priims kitų metų liepos pabaigoje. Burlaiviai atplauks liepos 29-ąją, o miestą paliks rugpjūčio 1-ąją. Kitais metais vyksiančios regatos maršrutas drieksis per penkis uostus: Halmstadą, Kotką, Turku, Klaipėdą, Ščeciną.

Ketvirtadienį miesto mero Vytauto Grubliausko kabinete vyko pasitarimas dėl pasiruošimo regatai priimti. Jame dalyvavo ir savivaldybės administracijos, ir renginio organizatorių – viešosios įstaigos „Klaipėdos šventės“ atstovai.

Didžiausias dėmesys buvo skiriamas atplauksiančių burlaivių švartavimuisi. Jau yra užsiregistravęs 71 laivas, kuris ruošiasi atplaukti į Klaipėdą. 32 jų – didieji burlaiviai.

„Iš visų penkių regatos uostų esame tas, kuris kol kas pritraukė daugiausia didžiųjų laivų“, – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Tarptautinių ryšių, verslo plėtros ir turizmo skyriaus vedėja Viktorija Jakubauskytė-Andriulienė.

Registracijai laiko dar yra. Tikimasi, kad regatos metu Klaipėdą aplankys apie 100 laivų.

„Tradiciškai pirmieji registruotis suskumba didieji burlaiviai. Mažieji delsia. Tikimės, kad po Naujųjų registracija dar suaktyvės. Norą atvykti į Klaipėdą yra išreiškę dar keli didieji burlaiviai, tačiau dar nepateikė dokumentų“, – teigė vedėja.

Pasak V.Jakubauskytės-Andriulienės, prieš penkerius metus, kai į Klaipėdą taip pat užsuko regata „Tall Ships Races“, buvo atplaukę 90 laivų. Didžiųjų buvo iki 10.

Kol kas sprendimo nėra.

„Kitais metais į Klaipėdą nori atplaukti kelis kartus daugiau didžiųjų burlaivių. Mūsų krantinės yra ribotos. Mąstome, kaip reikės visus sutalpinti, o tai turėsime padaryti. Kol kas sprendimo nėra. Svarstome įvairius variantus, įvairias schemas“, – kalbėjo vedėja.

Jei nepakaks krantinių, ketinama įrengti mobilias – pantonus. Svarstoma, kiek tokių reikėtų ir kiek tai galėtų papildomai kainuoti.

Kai Klaipėda priims tarptautinę didžiųjų burlaivių regatą „Tall Ships Races“, čia vyks Jūros šventė. Manoma, kad renginių netrūks. Juolab kad kitais metais Klaipėda bus Lietuvos kultūros sostinė ir švęs miesto jubiliejų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
man seniai juokingi liberalieji miesto valdininkai :) " kviečiasi" svečius , o patys neturi kur juos sutalpinti ? :) Nežinojote kokio pajėgumo Klaipėdos krantinės ? Ar žinojote , bet nesitikėjote "kad bus tiek" ? Kodėl nieko nedarėte anksčiau situacijai suvaldyti ? Dabar jau mąstote , bet sprendimo nėra anot valdininkės ? :) O kur išankstiniai rizikų vertinimai ? Kas bus jei ......? Kokie jūs " specialistai" , jei gebėjimai baigiasi ties - sprendimo nėra , duokit pinigų pirksime mobilius pontonus ? Manau seniai laikas keisti valdininkus "specus" , o per sekančius rinkimus į savivaldą ir miesto valdžią , kuri leidžia dirbti tokiems "specialistams" . Mano nuomone , kiekvienas ne specialistas pradžioje pagalvotų ar galiu kviesti į savo 1 kambario , 20 kv.m butą -200 svečių . Aš taip manau .

Pasiūlymas

Pasiūlymas portretas
Šventės laikotarpiui iškelti į krantą,( žinoma apmokant iš šventės organizatorių piniginės) visas motorinės valtis ir motorines jachtas. Paskaičiuokite kiek jų yra ir kiek papildomos vietos atsiras burlaiviams.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių