Uostamiestyje – Jūros šventės startas

Klaipėdoje penktadienį prasidėjo vienas svarbiausių miesto renginių – 58-oji Jūros šventė. Dar iki paskelbiant oficialų fiestos startą, mieste netrūko žmonių. Klaipėdiečiai bei miesto svečiai nuo pat vidurdienio plūstelėjo į spalvingą tradicinę mugę.

Visą savaitę Klaipėdoje sklandžiusi šventinė nuotaika gražiausiomis savo spalvomis ėmė skleistis vakar.

Atgimimo aikštėje nutūpė gausybė ryškiaspalvių sėdmaišių, kuriais bemat susidomėjo jaunuoliai.

Nors kai kur mieste dar buvo dėliojami paskutiniai šventės akcentai, nemažai žmonių vaikščiojo Danės krantinėmis, smalsiai apžiūrinėjo upėje jau prišvartuotus burlaivius.

Vidurdienį atidaryta tradicinė Jūros šventės mugė, kuri yra didesnė nei įprasta – prekybininkai įsikūrė ir Tiltų gatvėje. Praėjusiais metais mugėje savo produkciją siūlė 675 prekeiviai, o šiemet – apie 800.

Gausybe įvairiausių prekių bei skanėstų viliojanti mugė nemažai lankytojų sulaukė vos pradėjusi veikti. Apie vidurdienį prie prekystalių buriavosi jaunimas, šeimos.

Keli šimtai prekeivių šiemet siūlo įvairiausių prekių – mugėje galima įsigyti nuo juvelyrinių dirbinių, vaistažolių ar drabužių iki įvairių kepinių,  saldėsių ar natūralaus alaus.

Viena mugės lankytoja pasakojo neskubėjusi įsigyti didesnių pirkinių, tačiau, kaip ir kasmet, buvo suviliota ryškiaspalvių saldainių žuvelių. Keturias žuveles pirkusi moteris už kiekvieną jų sumokėjo po eurą.

Pirkėja neslėpė, kad kaina – iš tiesų nemaža. Ji prisiminė, jog anksčiau tokie saldėsiai kainuodavo po vieną litą.

"Tačiau šių saldainių tokia pati kaina ir ne mugės metu, tad negaliu sakyti, kad tik per Jūros šventę pabrango", – pastebėjo klaipėdietė Lina.

Nors pirmosiomis mugės darbo valandomis pirkėjai nebuvo itin aktyvūs, prekiautojai nestokojo geros nuotaikos ir džiaugėsi prasidedančiu renginiu.

Vakar nemažo dėmesio sulaukė ir Turgaus gatvėje nuo Tiltų gatvės iki Jono kalnelio pradėjęs veikti "Dizaino skveras", kur įsikūrė jaunieji dizaineriai, pristatantys savo kurtus papuošalus, aksesuarus, kitus dirbinius.

Praeivius viliojo ir Tiltų gatvėje įrengtos fotosienelės, žmonės skubėjo įsiamžinti burlaivių, kurių atplaukia vis daugiau, fone.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O

O portretas
O ka tas ukrainos gridu skuduras veike klaipedoi?

Panaikint tą šventę

Panaikint tą šventę portretas
O rytoj visas miestpalaikis smirdės myžalais, vėmalais ir triedalais visose pakampėse!!!!!!

komunai

komunai portretas
DANGĖS krantinėmis
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių