Uostamiestyje – latvių bendruomenės šventė

Šeštadienį Klaipėdos Tautinių Kultūrų centre į tradicinę šventę rinkosi uostamiesčio latviai, pasitikdami pilnus autobusus svečių iš kaimyninės šalies.

Įvairių miestų, kelių bendrijų, muziejų ir tautinių sąjungų nariai taip nusprendė paminėti Lietuvos kultūros dieną.

„Ši šventė yra pirą kartą surengta. Tačiau programa „Lietuva ir Latvija – bendros šaknys ir esame visai arti“ vyksta aštuntus metus. Pati mūsų asociacija gyvuoja jau vienuolika metų“, – sakė Klaipėdos apskrities latvių asociacijos „Atpūta“ vadovas Gotfridas Tapinas.

G.Tapinas prisipažino, kad pernai vartydamas šių metų kalendorių nustebo išvydęs, kad balandžio 14-ojis yra paskelbta „Lietuvos kultūros diena“.

„Mažai kas švenčia šią dieną., Taip gimė mintis sukviesti latvius ir pažymėti šią dieną. Džiugu, kad tiek daug svečių suvažiavo“, – prisipažino renginio organizatorius.
Renginio metu buvo surengta tautodailininkės iš Latvijos Ingos Viksna kūrinių paroda, kuri atvežė autentiškų nacionalinių rūbų kolekciją.

Į renginį atvyko Liepojos miesto etnografinis ansamblis, Nicos etnografinis ansamblis, Kuldigos bendrijos ansamblis, Bartos etnografinis ansamblis.

Iš Kuldigos atvykusio folklorinio ansamblio nariai lietuviams dainavo tik senas, pačių latvių jau pamirštas, archaines dainas.

„Mes ieškome žmonių, kurie dar prisimena šias dainas. Jas užrašome ir prikeliame iš užmaršties. Aš pati renku padavimus ir legendas apie Kuldigą“, – pasakojo Liesma Laksdinia.

Šeštadienį, 16val. Palangos Birutės kalne prie Gintaro muziejaus rengiamas šventės tęsinys. Čia pristatoma foto ir tautodailės darbų parodos ekspozicija iš Latvijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Skerslatvis

Skerslatvis portretas
Nuostabu, džiaugiuos su visais, gaila tik, kad apie renginį sužinojau iš laikraščio.

vanda

vanda portretas
Vieni latviai ,o kur Lietuvos latviai.

geda

geda portretas
kur nors vienas klaipedietis -ziurovas. geda pirmininkui. jokios informacijos apie rengini. siulyciau ji pakeisti
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių