Uostamiestyje mažės prekybos vietų

Šiais metais Klaipėdoje susitrauks "taškų", kur galės įsikurti prekybininkai, skaičius. Tiesa, mažiau vietų numatyta tik ten, kur paprastai prekybininkai ir nesiverždavo.

Šiais metais Klaipėdoje susitrauks "taškų", kur galės įsikurti prekybininkai, skaičius. Tiesa, mažiau vietų numatyta tik ten, kur paprastai prekybininkai ir nesiverždavo.

"Iš esmės vietų nei padaugėjo, nei pamažėjo. Mes tik išlyginome jų skaičių, kur nebuvo jokio poreikio", – konstatavo Klaipėdos savivaldybės Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyriaus vedėja Jolanta Uptienė.

Pašnekovės teigimu, praktika parodė, kad kai kuriose erdvėse, nors vietos prekybininkams ir buvo numatytos, verslininkai jomis nesidomėjo. Jų šiais metais ir nebeliks.

Tiesa, visi "taškai", kuriuose ir anksčiau buvo galima prekiauti, išliks. Kai kuriuose iš jų mažės tik vietų prekystaliams.

Vietų skaičius susitrauks pakeliui į Jūrų muziejų prie Smiltynės perkėlos, kur prekiaujama suvenyrais. Iki šiol ten galėjo įsikurti 10 verslininkų, o jau šiemet prekystalius montuos perpus mažiau.

Šiek tiek mažiau prekybos vietų planuojama ir pietinėje miesto dalyje. Ten mažiau įsikurs tų verslininkų, kurie parduoda eglutes ir jų šakas.

Anksčiau prie prekybos centro "Debrecenas" žaliaskarėmis ir jų šakomis prekiauti galėjo keturi verslininkai, nuo šiol galės trys.

Vietų mažėjo ir prekiautojams greitai negendančiais ūkininkų pagamintais produktais šalia prekybos centro Vingio gatvėje. Ten prekystalius statyti galėjo du verslininkai, o šiais metais įsikurs tik vienas.

Sezoninei prekybai leidimus verslininkai galės gauti jau nuo gegužės 1-osios.

"Žinoma, tie, kurie planuoja prekiauti eglutėmis ar jų šakomis, kreipiasi prieš gruodžio mėnesį", – pastebėjo J.Uptienė.

Šiemet verslininkai, ketinantys įsigyti leidimus prekybai, skatinami naudotis elektronine sistema. Pateikę prašymus leidimams, žmonės esą sutaupys laiko, nes savivaldybei sutvarkius dokumentus jie pakviečiami tik pasiimti leidimų.

"Jiems nereikės eiti ir mindžikuoti savivaldybės teritorijoje", – patikino pašnekovė.

Ši sistema savivaldybėje įdiegta prieš pusantrų metų, tačiau dar nespėjo išpopuliarėti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių