Uostamiestyje – naujas skonių horizontas

Gastronominį uostamiesčio žemėlapį papildė nauja vieta, skirta gero maisto mėgėjams. Ieškoti naujų skonių pajūryje leidosi specialiai iš Vilniaus į Klaipėdą atvykęs virtuvės šefas Aurimas Labanauskas.

Sostinę iškeitė į uostamiestį

Uostamiesčio centre jau prieš kurį laiką duris atvėrė restoranas "Gazza".

Šią vasarą lankytojams prisistatęs restoranas rudens sezoną pradeda naujais kulinariniais atradimais.

Visiškai naują meniu čia sukūrė specialiai tam sostinę į uostamiestį iškeitęs virtuvės šefas A.Labanauskas.

"Dairiausi erdvės, kur galėčiau realizuoti save, norėjau įdomaus projekto gyvenime – padaryti dar vienam restoranui naują meniu, būti už tai atsakingas ir kurti patiekalus. Restoranas iki man atvykstant jau veikė, buvo sukurtas interjeras, tačiau tai buvo visai kito tipo viešojo maitinimo įstaiga nei ji bus dabar", apibendrino pašnekovas.

Produktai – iš vietos ūkių

Pašnekovo teigimu, nuo šiol restorane "kūriniai" gims tik iš kokybiškų produktų, kurie į restoraną atkeliaus iš vietos ūkių.

"Klaipėda šefams yra patogus kraštas, nes čia kiek kitokia situacija su smulkiaisiais ūkininkais. Čia, veikiausiai, jų daugiau nei kitur", miesto pranašumą įvardijo A.Labanauskas.

Naujas "Gazza" meniu, tikėtina, pažers gerų emocijų tiems, kurie ieško naujų skonio variacijų. Restorano virtuvėje daugeliui gerai pažįstamiems ingredientams ketinama atrasti naujų, savotiškų tekstūrų.

"Mes taip pat rengiamės sukurti desertą iš burokėlių, juodojo šokolado ir ožkų pieno. Toks derinys daugeliui galbūt yra priimtinas kaip užkandis, tačiau mes turime minčių, kaip jį paversti desertu. Stengsimės atrasti ir daugiau netikėtų spalvų, interpretacijų", dėstė virtuvės šefas.

Ingredientų mozaikos

Naujame meniu iš tiesų rikiuojasi smalsumą žadinantys patiekalai, pavyzdžiui, moliūgai su rozmarinais, marinuotų kiaušinių trynių kremu, ožkų pieno sūriu, redukuotomis obuolių sultimis ir lazdynų riešutais arba veršienos nugarinė, patiekiama su vytintomis kriaušėmis, veršienos sultinyje karamelizuotais pastarnokais bei pelėsinio sūrio padažu.

Nuo šiol restorane "Gazza" bus galima pasimėgauti ne tik šių bei kitų ingredientų koliažais intriguojančiais patiekalais, bet ir paragauti vietoje kepamos duonos, pačių gaminamo natūralaus ir šviežio sviesto.

Pašnekovas atviravo, kad kol kas neskubama akcentuoti vieno patiekalo ar restorano krypties, tačiau tiksliai žinoma, ko griežtai atsisakoma – šildomų ruošinių, skrudintų bulvyčių.

Siūlys individualių patiekalų

Iki šiol Klaipėdoje buvo pastebima, jog kol kas gerų skonių čia sunkoka atrasti vegetarams ar veganams. Kuriant naują "Gazza" meniu virtuvės šefas nepamiršo ir šios klientų kategorijos.

A.Labanauskas pabrėžė, jog restorane išskirtinis dėmesys teikiamas glaudžiam kliento, aptarnaujančio personalo bei virtuvės komandos bendravimui.

Todėl, anot pašnekovo, klientui atnaujintame meniu neradus patrauklaus pasiūlymo arba suabejojus atskirų ingredientų reikalingumu, nebus atsisakoma sukurti išskirtinai jam teksiantį pasiūlymą.

"Sieksime kiek įmanoma glaudesnio bendravimo su mūsų svečiais. Tais atvejais, kai yra rezervuojami staliukai, galėsime iš anksto aptarti planuojamą vakaro meniu, lūkesčius. Jeigu kas nors netinka iš mūsų reguliaraus meniu, galime sugalvoti ką nors išskirtinio būtent šiam staliukui", – teigė A.Labanauskas.

"Premjera" – šiandien

Ką tik subrandinto naujo meniu pasiūlymų premjera restorane numatoma jau penktadienį nuo 17 val. prasidėsiančios degustacinės vakarienės metu.

Rudens atidarymo vakarienės metu bus galima rinktis iš poros degustacinių vakarienių tipų – trijų arba penkių patiekalų.

Staliukus galima rezervuoti tel. nr. 8 622 10069. Su restoranu galima susisiekti ir socialiniame tinkle "Facebook" https://www.facebook.com/gazzaklaipeda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Karolina

Karolina portretas
Kažkas nemėgsta šefo :D o aš už naujus žmones, mėgstančius ekspermentuoti ir atnešti naujoves į mūsų miestą.

Madridas

Madridas portretas
Nuoširdi užuojauta restorano savininkams ir kolektyvui.Paaiškinsiu dėl ko: 1. Virtuvės šefo arogancija ir asmenybės susireikšminimas sukelia nereikalingas įtampas virtuvės kolektyve ir santykiuose su vadovybe; 2. Šefo amžius ir trumpa patirtis neužtikrina profesionalių patiekalų gamybos, iš esmės jie be veido, stiliaus ir neturintys charakterio. Tai yra tokie patys kaip ir kitur. 3. Kalbant apie vietinius ūkius. Jūs tikrai galvojate, kad vietiniuose ūkiuose nenaudojamos cheminės trąšos ? :) Ar tokie ūkiai yra sertifikuoti kaip ekologiniai ? 4. Aptarnaujantis personalas yra neparuoštas ir absoliučiai savo rityje neprofesionalus. Žinių tiesiog nėra. 5.Klaipėdos HORECA rinka yra susitraukus ir vegetuojanti tad jūsų "Michleno" restoranui, bus nelengva išgyventi dėl aukščiau išvardintų priežąsčių. Taip, kad Aurimai važiuok atgal į Vilnių :).

Madridas

Madridas portretas
Nuoširdi užuojauta restorano savininkams ir kolektyvui.Paaiškinsiu dėl ko: 1. Virtuvės šefo arogancija ir asmenybės susireikšminimas sukelia nereikalingas įtampas virtuvės kolektyve ir santykiuose su vadovybe; 2. Šefo amžius ir trumpa patirtis neužtikrina profesionalių patiekalų gamybos, iš esmės jie be veido, stiliaus ir neturintys charakterio. Tai yra tokie patys kaip ir kitur. 3. Kalbant apie vietinius ūkius. Jūs tikrai galvojate, kad vietiniuose ūkiuose nenaudojamos cheminės trąšos ? :) Ar tokie ūkiai yra sertifikuoti kaip ekologiniai ? 4. Aptarnaujantis personalas yra neparuoštas ir absoliučiai savo rityje neprofesionalus. Žinių tiesiog nėra. 5.Klaipėdos HORECA rinka yra susitraukus ir vegetuojanti tad jūsų "Michleno" restoranui, bus nelengva išgyventi dėl aukščiau išvardintų priežąsčių. Taip, kad Aurimai važiuok atgal į Vilnių :).
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių