Uostamiestyje – nuotaikingas bėgimas su augintiniais

Gausus būrys klaipėdiečių sekmadienį Pasaulinę gyvūnų globos dieną minėjo bėgdami su savo keturkojais draugais. Skaičiuojama, kad nuotaikingame renginyje prie starto linijos stojo per 100 bėgikų ir apie pusšimtis jų augintinių.

Oras neišgąsdino

Sekmadienį Klaipėdoje nuotaikingai paminėta artėjanti Pasaulinė gyvūnų globos diena. Minint šią dieną jau antrus metu uostamiestyje rengiamas bėgimas su keturkojais gyvūnais.

Nors sekmadienį dangų ir dengė storas debesų sluoksnis bei buvo tikėtinas lietus, tai gerai nusiteikusių uostamiesčio gyvūnų mylėtojų neišgąsdino.

„Iš tiesų, oras buvo labai tinkamas bėgimui, nes tokiu oru bėgdami šunys nepavargsta, nenuilsta“, – pastebėjo nuotaikingo bėgimo organizatorė ir gyvūnų prieglaudos „Linksmosios pėdutės“ steigėja Simona Šakinytė.

Mažiausiai bėgikei – dveji

Pašnekovės teigimu, prie starto linijos sekmadienio vidurdienį išsirikiavo apie 100 bėgikų. Kartu su jais bėgti pasileido ir apie 50 šunų.

„Iš pradžių mums netgi atrodė, kad daugelis pamanė, jog bėgti galima tik su šunimis, nes prasidėjus registracijai dauguma registravosi tik su šunimis, tačiau vėliau atsirado bėgančių ir be jų“, – dėstė S.Šakinytė.

Bėgikai galėjo rinktis iš trijų skirtingo ilgio trasų – 6,5 km, 3 km ir 200 m ilgio. Pastaroji buvo skirta patiems mažiausiems bėgimo dalyviams, besilaukiančioms mamoms bei visiems kitiems, kuriems kiti atstumai galėjo pasirodyti per dideli.

Nors bėgančių mažųjų klaipėdiečių ir nebuvo itin daug, tačiau nustebino pati jauniausia bėgikė, kuriai – vos dveji metai. Mergaitė buvo apdovanota specialiai renginio rėmėjų įsteigtu prizu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DJ

DJ  portretas
Šokam, šokam širdys gydom !

DJ

DJ  portretas
Beje kodėl be vėl pradėti pardavinėti girą iš bačkų šalia gatvių ?. Bačkos bus nerūdijančio ir apkaustytos mediena, atrodys kaip medinės. Apklaustams ir užrašui Gira daugiau tinka varis !. Plauti molinius bokalus bus galima naudoti šepečius ir ploviklis ne sintetinis, tačiau sintetinis tepalas motorams yra geriau nes jį reikia rečiau keisti ir jis žymiai geriau apsaugoti motorus nuo susidėvėjimo ypač žiemos metu, ir nesmirda !.

DJ

DJ  portretas
Ar "Švyturys" ir kiti alaus gamintojai, gamina ir gerą Lietuvišką girą, bet ne koks koncentratas kuris daugiau kaip limonadas, bet tikrai gira kurią galima parduoti pilstomą baruose į bokalus kaip ir alų ?!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių