Uostamiestyje pagaliau pakvips žuvimis

Ilgus metus užsitęsęs klausimas pagaliau baigtas – jau šį šeštadienį skelbiamas oficialus žuvies turgelio Danės krantinėje atidarymas. Jau sudarytos ir trumpalaikės sutartys su žvejais, kurie pardavinės žuvį iš pastatytų paviljonų. Tiesa, paviljonų operatoriaus klausimas vis dar neišspręstas.

Ilgus metus užsitęsęs klausimas pagaliau baigtas – jau šį šeštadienį skelbiamas oficialus žuvies turgelio Danės krantinėje atidarymas. Jau sudarytos ir trumpalaikės sutartys su žvejais, kurie pardavinės žuvį iš pastatytų paviljonų. Tiesa, paviljonų operatoriaus klausimas vis dar neišspręstas.

Atidarymas – šeštadienį

Kone dešimtmetį svarstytas klausimas pagaliau išspręstas. Prekybai šviežiomis žuvimis pritaikyti paviljonai Danės pakrantėje jau šį šeštadienį bus oficialiai atidaryti ir iki sausio 18-osios čia įsikurs du prekybininkai.

Jie klaipėdiečiams bei miesto svečiams visomis savaitės dienomis, išskyrus pirmadienius ir vieną sanitarinę dieną, tieks šviežias bei rūkytas žuvis.

Paviljonuose prekyba jau vyko per šiųmetę Jūros šventę, tačiau gruodžio 6 d. 12 val. bus paskelbta oficiali žuvų turgaus veikimo pradžia.

Kitą šeštadienį žvejai žada virti žuvienę ir ja vaišinti uostamiesčio gyventojus bei miesto svečius.

Tik lietuviška žuvis

Iki pat sausio 2-osios nuo 9 iki 22 val. paviljonuose vyks Kalėdinė mugė. Žvejai įsipareigojo, jog bus prekiaujama ne tik šviežiomis, bet ir rūkytomis bei sūdytomis žuvimis.
Planuojama, kad bus prekiaujama ne tik žuvimis iš Baltijos jūros, bet ir iš kitų vandens telkinių, kur žuvis auginama ekologiškai.

„Importuotos, atvežtinės žuvies nebus. Viską padarysime, kad jos nebūtų“, – penktadienį Jūrinių ir vidaus reikalų komisijos posėdžio metu užtikrino komisijos narys Algirdas Grublys.

Tikisi mažesnės kainos

Kol kas bus prekiaujama iš dviejų paviljonų, daugiau pareiškusių norą nebuvo. Tiesa, daugiau prekybininkų statiniuose ir netilptų. Norint didinti prekiautojų skaičių, reikėtų statyti papildomų paviljonų.

Pačioje projekto pradžioje buvo siūloma pastatyti keturis paviljonus, tačiau dėl nepakankamo žvejų susidomėjimo, nuspręsta pastatyti du.

Žvejams sudarytos ir visos reikalingos sąlygos žuvimi prekiauti tiesiai iš pakrantėje prišvartuotų laivų. Prekyba paviljonuose bei iš prišvartuotų laivų jau domisi ir aplinkinių miestelių žvejai.

Komisijos pirmininkas vylėsi, jog galimybės žvejams prekiauti įrengtuose paviljonuose suteikimas, leis užtikrinti mažesnę žuvų kainą.

Didesnė apsauga

Prekybininkai jau kuriasi savo darbo vietose. Neseniai pasirūpinta ir didesne apsauga prekybos vietose – įrengta signalizacija, vaizdo stebėjimo sistema, apsauginės žaliuzės bei tiesioginius saulės spindulius sulaikančios markizės.

„Paviljonai įrengti pilnai ir juos jau galima eksploatuoti“, – užtikrino bendrovės „Klaipėdos laivų remontas“ atstovas Gintaris Milvydas.

Prekiautų patys

Šiuo metu jau pasirašytos dvi prekybos sutartys. Jos užtikrins prekybą visu šventiniu laiku.

Tiesa, kol kas neaišku, kas po Naujųjų taps paviljonų administratoriumi. G.Milvydas užtikrino, jog Nacionalinė mokėjimų agentūra neturi  jokių priekaištų nei įvykdytam projektui nei parengtiems dokumentams, šiuo metu patvirtinimo laukiama iš Žemės ūkio ministerijos.

Operatoriaus parinkimo klausimą planuojama išspręsti iki sausio 18, kada ir baigsis su žvejais sudarytos prekybos sutartys.

„Blogiausiu atveju, suvirintojai eis į jūrą, buhalterės stovės prie kasų, o aš nešiosiu dėžes su žuvimis“, – ateitį, jeigu prekybą paviljonuose bus liepta organizuoti bendrovei „Klaipėdos laivų remontas“, prognozavo G. Milvydas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ydas

ydas portretas
Ka sako apie ta ekologai?Dumai,kietosios daleles?Vel smarve nuo dumu bus.

klausimas liberalams

klausimas liberalams portretas
nuotraukoje aiškiai matosi, kad kioskelis specialiai pastatytas arti dviračių tako, ar todėl,kad sukelti konfliktą tarp pirkėjų ir dviratininkų, ei liberalai ar jūs galit ką nors padaryti žmoniškai?????

seklys

seklys portretas
kokia kaina ? su irengimu ,kioskais is ryternos ,ir kiek maciau - vietine kanalizacija ?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių