Uostamiestyje pagerbti geriausi abiturientai

Šiemet mokyklas baigę ir egzaminų metu puikius įvertinimus pelnę Klaipėdos abiturientai sulaukė miesto vadovo sveikinimų ir padėkų. 2017-aisiais po keletą ar bent po vieną šimtuką gavo daugiau nei 100 jaunuolių.

Trečiadienį Klaipėdos koncertų salės kiemelyje pagerbti geriausi šių metų abiturientai, valstybinių brandos egzaminų metu sulaukę aukščiausių įvertinimų.

Šiemet maksimalius balus gavo net 118 Klaipėdos abiturientų.

Itin šiltų aplodismentų sulaukė maloniai nustebinusi Klaipėdos licėjaus mokinė Gustė Čėsnaitė. Ji vienintelė uostamiestyje gavo net penkis šimtukus iš anglų kalbos, chemijos, lietuvių kalbos, matematikos ir biologijos egzaminų.

Trys abiturientai šiemet pelnė po keturis 100 balų įvertinimus, dešimt jaunuolių – po tris šimtukus, 32 moksleiviai – po du šimtukus, daugiau kaip 70 mokinių gavo po vieną maksimalų įvertinimą.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas pastebėjo, kad kiekvienas šiųmečių uostamiesčio abiturientų pelnytas šimtukas nėra netikėta dovana. Mero teigimu, tai kruopštaus ir nuoseklaus darbo rezultatas.

„Sveikindamas, pasiekus tokių aukštų jūsų darbo įvertinimų, taip pat noriu pasakyti, kad turėtumėte juos priimti ir kaip papildomą atsakomybės naštą gerąja prasme. Į jus dabar dedamos Klaipėdos miesto viltys. Jūs esate pati atsakingiausia Klaipėdos ateities, vizijų kūrėjų dalis“, – pabrėžė V.Grubliauskas.

Miesto vadovas jaunuolių būriui linkėjo būti ištikimais ir garbingais uostamiesčio pasiuntiniais. Taip pat akcentavo, kad baigiant mokyklą pelnyti aukščiausi balai būtų tik įžanga į tą gausybę šimtukų, kuriuos rašys gyvenimas.

Sveikinimo bei padėkos žodžius už puikius rezultatus jaunuoliams tarė bei sėkmės ateityje linkėjo ir Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių