Uostamiestyje paminėta Antrojo pasaulinio karo pabaiga

Pirmadienio vidurdienį Klaipėdoje sovietinių karių memoriale, Skulptūrų parke keli šimtai žmonių susirinko paminėti 71-ąsias karo prieš nacistinę Vokietiją metines.

Keli šimtai rusakalbių klaipėdiečių, kaip ir kasmet gegužės 9-ąją, su gėlėmis susirinko prie tarybinių karių memorialo pagerbti žuvusiųjų Antrajame pasauliniame kare. Šio karo baigties datą visa Europa paminėjo sekmadienį.

Ceremonijoje kalbėjo Rusijos Federacijos generalinis konsulas Aleksandras Gračiovas, Seimo nariai, Klaipėdos miesto politikai. Karo veteranų, kovų dalyvių Klaipėdoje kasmet vis mažėja, garbaus amžiaus kovotojų uostamiestyje beliko vos keli šimtai. Į renginį susirinko jų giminaičiai, artimieji ir šiaip prijaučiantys asmenys. Kai kurie jų atsinešė kare žuvusių savo artimųjų nuotraukas, panaši tradicija jau kelerius metus gyvuoja Rusijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Buras

Buras portretas
Šiaip tai antrasis pasaulinis karas baigėsi šiek tiek vėliau. Vaikinai ir merginos galėtumėt ir istorijos tuo pačiu pasimokyti. O kad veteranai švenčia tai puiku, tik jų daugiau dešimties tikriausiai Klaipėdoje nebėra.

tam PETRAS PIKŠRYS

tam PETRAS PIKŠRYS portretas
iš baltuju rumu statistika?

Anupras

Anupras portretas
Kokia dar laisve galejo sovietu ruskiai atnest!? Vergove, tremimus, zudynes... Nelaiminga tauta.
VISI KOMENTARAI 34

Galerijos

Daugiau straipsnių