Uostamiestyje patobulino šviesoforų „akis“

Manto, Liepų ir Naujojo Sodo gatvių sankryžoje trečiadienio rytą porą valandų neveikė šviesoforai. Prižiūrėtojai patobulino įrenginį, kad vairuotojai signalus matytų ryškiau, jie būtų aiškesni.

Anot įmonės „Gatvių apšvietimas“ technikos direktoriaus Sauliaus Grigaičio, iš savivaldybės buvo gautas nurodymas, jog ant minėtų šviesoforų signalų atsirastų rodyklės, nurodančios, kad galima važiuoti tiesiai ir sukti į kairę.

Šioje sankryžoje eismas reguliuojamas taip, kad užsidegus žaliam signalui transporto priemonių srautas juda tik iš vienos pusės. Automobiliai, važiuojantys kitomis trimis kryptimis, stovi.

Toks eismo organizavimas pasirinktas, kad būtų saugiau.

Tačiau, nors tokia tvarka galioja pakankamai ilgai, kai kurie vairuotojai, užsidegus žaliam šviesoforo signalui, vis dar nedrąsiai sukdavo į kairę. Teigiama, kad atsiradus rodyklėms bus aiškiau.

Įmonės „Gatvių apšvietimas“ darbuotojai aplink šviesoforų „akis“ sumontavo ir specialius skydelius. Pasak S.Grigaičio, pastarieji signalus vairuotojai leis matyti ryškiau.

Darbai truko kelias valandas, tačiau didelių rūpesčių vairuotojams nekilo.

„Viską buvome suderinę su policija. Niekada tokių darbų neatliekame piko metu. Nenorime, kad kiltų problemų vairuotojams, susidarytų dar didesnės spūstys“, – pabrėžė vadovas.

Šviesoforams patobulinti panaudotos eksploatacijai skirtos lėšos.

S.Grigaitis pasakojo, kad po kelių savaičių darbai vyks ir Šilutės plente, ties vadinamuoju duonos kombinatu. Čia bus keičiami valdikliai ir patys šviesoforai.

„Dabar ten stovintieji yra visiškai atgyvenę ir susidėvėję“, – teigė vadovus.

Šviesoforus ir valdiklius yra numatyta keisti ir Naujojoje Uosto gatvėje, ties bendrove "Klasco".


Šiame straipsnyje: sankryžašviesoforasKlaipėda

NAUJAUSI KOMENTARAI

ramunas

ramunas portretas
Senai reikiejo
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių