Uostamiestyje – pavasariškos nuotaikos

Artėjančiomis dienomis klaipėdiečiams ūpą kels ne tik mieste vyksiantys renginiai, bet ir šiluma. Sinoptikai prognozuoja itin malonų ir buvimui lauke patrauklų orą.

Teigiama temperatūra, ištirpęs sniegas, pro debesis besiskverbiantys saulės spinduliai reiškia, kad pavasaris jau čia pat.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Prognozių ir perspėjimų skyriaus vvyresnioji specialistė Judita Navašinskienė patikino, kad savaitgalis nė iš tolo neprimins žiemos ir bus itin šiltas.

Penktadienį tvyros stiprus rūkas, tapsiantis tikru išbandymu vairuotojams. Rytą matomumas sieks vos 300 ar mažiau metrų.

Kaip ir ketvirtadienį, išliks plikledžio tikimybė. Mat žemė vis dar yra smarkiai įšalusi.

Oro temperatūra penktadienio dieną – 3–6 laipsniai aukščiau nulio, vėjas – nestiprus, be žymesnio lietaus.

Šeštadienį kritulių taip pat nenumatoma, naktį pūs 5–10 m/s pietvakarių vėjas, ryte dar tvyros rūkas. Dieną vėjas gūsiais sustiprės iki 13 m/s. Naktį oro temperatūra bus 2–4 laipsniai, dieną gali sušilti net iki 7 laipsnių.

Sekmadienį, anot sinoptikės, pūs pietvakarių, vakarų vėjas, gūsiais jis įsismarkaus iki 15 m/s, be lietaus. Naktį ir dieną vyraus 3–5 laipsniai šilumos.

"Žodžiu, šilta, pavasarinis rūkas, be lietučio, kartais – gaivesnis vėjas, tačiau mums, pajūriečiams, tikrai nestiprus. 5–10 m/s vėjuko mes net nejaučiame. Tikėsimės, kad stiprių žiemos šalčių jau nebebus", – apibendrino J.Navašinskienė.


Šiame straipsnyje: oraiorų prognozėpavasaris

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių