Uostamiestyje pražys našlaičių žiedai

Uostamiesčio gėlynuose rengiamasi sodinti rudenines gėles. Kai kuriose vazose jau nurauti nužydėję augalai, žadama sodinti naujus. Kaip ir kasmet, rudenį miesto gėlynai pražys našlaičių žiedais.

Klaipėdos gėlynuose vasarines gėles žadama keisti vėsiam metų laikui labiau pritaikytomis našlaitėmis.

Pasak šiuos darbus mieste atliekančios bendrovės „Klaipėdos želdiniai“ direktoriaus Gedimino Valašino, rudeniniai pokyčiai uostamiesčio gėlynuose startavo šią savaitę.

Pirmiausia gėles nuspręsta pakeisti vazose, kurios įkurdintos netoli geležinkelio viaduko, besidriekiančio per Herkaus Manto gatvę.

„Pradėjome nuo šių gėlynų, nes jie atrodė prasčiausiai. Toliau planuodami darbus žiūrėsime pagal situaciją, kaip atrodys kiti gėlynai“, – paaiškino G.Valašinas.

Artimiausiomis dienomis Atgimimo aikštėje visą vasarą džiuginusių žiedų dar neketinama išrauti, nes čia gėlės dar gana geros būklės.

Pastebima, kad kur kas prasčiau atrodo Karlskronos aikštės augalai, todėl čia taip pat netrukus bus įkurdintos rudeninės gėlės.

„Ten gėlės jau nužydėjo. Vis dėlto jau – ruduo. Tie lietūs rugpjūčio mėnesį padarė savo, o vienmetėms gėlėms reikia saulės, šilumos“, – pastebėjo pašnekovas.

Nors vasara šiluma ir nelepino, tačiau, anot G.Valašino, šiųmečių rudeninių gėlių persodinimo darbų imtasi panašiu laiku, kaip ir ankstesniais metais.

„Visada apie rugsėjo vidurį jau pradedame keisti vienur ar kitur. Ir pačioms našlaitėms reikia laiko, kad jos spėtų įsišaknyti ir žydėtų. Vėlai taip pat negalime sodinti, tada jau prasideda šalnos“, – paaiškino bendrovės direktorius.

Tradiciškai našlaitės ryškiaspalviais žiedais džiugina iki pat šalčių, todėl vėstant orams jas ir renkamasi įkurdinti uostamiesčio gėlynuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių