Uostamiestyje prisiekė tarnybą pradedantys policininkai

Klaipėdoje antradienį prisiekė 16 ką tik tarnybą pradėjusių policijos pareigūnų.

Priesaikos ceremonijos metu Vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Benonas Ivanauskas sakė, jog svarbiausias tarnybos principas turėtų būti toks elgesys su žmogumi, kokio pats norėtum.

Pasveikinti jaunų iškilmingai prisiekiančių policininkų atvyko ir kunigas Vilius Viktoravičius, Klaipėdos policijos kapelionas, Visuomeninės tarybos prie Klaipėdos aps. VPK pirmininkė Kristina Buslajeva, VRS veteranas, buvęs vieno iš Klaipėdos m. policijos komisariatų viršininkas Piotras Kolyško.

Kunigo Viliaus žodžiais, tarnyba iš jaunimo reikalaus ir ryžto, ir valios, ir noro, ir geranoriškumo. Betgi viso to reikia, kad Tėvynei, kaip ir pasveikintiems policininkams, „sužystų rožės žiedas".

Visų klaipėdiečių vardu jaunus pareigūnus sveikinusi Kristina Buslajeva minėjo, jog miestas džiaugiasi turėsiąs dar 16 visuomenės, teisingumo, teisėtumo, įstatymo užtarėjų. Visuomeninės tarybos pirmininkė irgi simboliškai įteikė jaunuoliams po raudoną rožę.

Šventine uniforma pasidabinę Priesaikos ceremonijos dalyviai atrodė ir šventiškai nusiteikę. Interviu davę Klaipėdos aps. VPK Palangos m. PK Patrulių būrio patrulė Sandra Jocevičiūtė ir Nusikaltimų tyrimo biuro tyrėjas Andžej Gromadskij tai aktyviai patvirtino:

Kokie jausmai užplūdo prisiekiant? O gal į priesaiką reaguojate ramiai?

Sandra: Dabar jau jaučiuosi tikra pareigūnė. Labai džiaugiuosi, tikrai seniai laukiau šios ceremonijos. Žinoma, buvo jaudulys. Tai svarbus įvykis policininko kelyje.

Andžej: Šiandien man įdomi, šventinė diena. Manau, Priesaikos ceremonija organizuota labai tinkamu metu: Valstybės dienos, Liepos 6-osios, išvakarėse.

Ar anksčiau gyvenime yra tekę iškilmingai prisiekti? Jei taip, ar lengvai pavyksta laikytis jau duotų priesaikų?

Sandra: Policijos mokykloje panašiai prisiekėme Kursantų priesaika. Jos žodžius mūsų kursas pasirinko pats. Tada prisiekėme sąžiningai mokytis, atlikti pavedamas užduotis. Manau, kad taip ir dariau, kaip žadėjau prisiekdama.

Andžej: Taip, mes abu esame kurso draugai, tad paminėta priesaika ir aš buvau įpareigotas. Be to, vidurinėje mokykloje buvau Skautų organizacijos narys, taigi esu iškilmingai prisiekęs ir tuomet.

Ar džiaugiatės policijos pareigūnų statusu? Kodėl?

Abu: Taip, tikrai džiaugiamės. Būnant pareigūnais, kasdien laukia nauji iššūkiai, vis kiti žmonės kreipiasi vis kitokios pagalbos. Mums šito reikia.

Prašom pratęsti: jei ne policininkai, tai būtumėt...

Sandra: Neįsivaizduoju. Nuo mažumės žinojau, kad būsiu policijos pareigūnė, norėjau šito. Kitokių variantų nesu net svarsčiusi.

Andžej: Ir man panašiai. Na, nebent gal - pedagogas.

Sandra: Taip, taip. Jis žmogus su kantrybe. Neveltui mokykloje buvo mūsų būrio vadu paskirtas.


Šiame straipsnyje: policijapriesaika

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių