Uostamiestyje prisišvartavo laivas-galiūnas

Ketvirtadienį uostamiestis pasitiko dar vieną svečią. „Artania“ vardu pakrikštytas laivas-galiūnas Klaipėdos uoste prisišvartavo pirmą ir paskutinį kartą šiais metais.

Bermudų vėliava pasipuošęs laineris, kurio ilgis siekia net 230 metrų, prie mūsų krantų pasirodė 11 val.

„Limarko jūrų agentūros“ agento Sauliaus Laumenio nuomone, tai turėtų būti antras pagal dydį Klaipėdos uoste prisišvartavęs kruizinis laivas.

Aplink Baltijos jūrą plaukiantis galiūnas talpina 1100 keleivių, šiuo reisu jis atplukdė 890. Iš jų net 840 – vokiečiai, yra keletas šveicarų, olandų bei amerikiečių.

Prabangiame laineryje įgulos skaičius taip pat ne mažas – turistus aptarnauja 530 žmonių, kurių beveik 70 proc. sudaro filipiniečiai.

Į Klaipėdą atvykęs iš Rygos (Latviją), 21 val. savo kelionę „Artania“ tęs Gdansko (Lenkija) krantų link.

Kada šis milžinas Uostamiestyje pasirodys dar kartą – nežinoma, tačiau žadama jį „pasikviesti“ ir kitais metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Laimute

Laimute portretas
Laivas tikrai nebegris niekada. Kuo toliau, tuo maziau ju atplauks. Geda daro Lietuvai nutriususi Klaipeda. Miesto centras aptreses, pilnas siuksliu. Cepelinais turistu neprisiviliosi.

Laivas

Laivas portretas
Tai tikrai nuostabus, bet susidomėjusių juo tai beveik nebuvo. Gal dėl to, kad buvo labai karšta diena. Manau, kad visi, kas tik galėjo, buvo pro jūros. Vien autobusų turistams pavežioti buvo vienuolika :) Laivas nuostabus iš išorės.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių