Uostamiestyje sulaikytas didelis rūkalų krovinys

Uostamiestyje pasieniečiai sulaikė klaipėdietį ir šiaulietį, į automobilį krovusius kontrabandinius rūkalus. Dar daugiau jų aptikta vėliau atliktų dviejų kratų metu.   

Trečiadienio popietę Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pakrančių apsaugos rinktinės operatyvininkai vienoje Klaipėdos gatvėje sulaikė du vyrus, kurie tuo metu į automobilį „Volkswagen Passat“ krovė cigaretes. 

Pasieniečiai nustatė, kad tai 44 metų Klaipėdos ir 33 metų Šiaulių miestų gyventojai. Uostamiesčio gyventojas dėl kontrabandinių rūkalų į pasieniečių akiratį pakliūna jau ne pirmą kartą. Mašinoje VSAT pareigūnai aptiko 3 tūkst. pakelių cigarečių „LM“ be banderolių. 

VSAT operatyvininkai patikrino ir namą, prie kurio buvo sulaikyta mašina. Paaiškėjo, kad čia buvo įvairių rūšių kontrabandinių rūkalų sandėlis. VSAT pareigūnai rado daugiau kaip puseptinto tūkstančio pakelių cigarečių „Prima“, „Premyer“, „Bond Light“, „Saint George Lights“ cigarečių su rusiškomis banderolėmis ir 250 pakelių cigarečių „LM“ be banderolių. 

Tą pačią dieną pakrančių apsaugos pasieniečiai atliko kratą ir sulaikytojo klaipėdiečio namuose. Čia rasti beveik 7 tūkst. pakelių cigarečių su Rusijos banderolėmis. 

Iš viso Klaipėdoje VSAT pareigūnai trečiadienį sulaikė 16 tūkst. 680 pakelių įvairių rūšių kontrabandinių cigarečių. Pirminiais duomenimis, jų vertė gali viršyti 80 tūkst. litų. 

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis bei jų laikymo Pakrančių apsaugos rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. 

Po apklausos klaipėdietį ir šiaulietį pasieniečiai paleido. 

Sulaikytas automobilis ir cigaretės saugomi Pakrančių apsaugos rinktinėje.


Šiame straipsnyje: cigarečių kontrabanda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių