Uostamiestyje suliepsnojo atminimo laužai

Sausio 13-osios išvakarėse uostamiestyje tradiciškai sušvito laužai. Prie jų gyventojai rinkosi ir atsiminimais dalijosi tiek miesto centre, tiek kai kuriose bendruomenėse. Prisimenant istorinius įvykius, Lietuvos vėliavos spalvomis nušvito ir Klaipėdos centrinio pašto bokštas.

Proga susimąstyti

Ketvirtadienį vakare Klaipėdoje tradiciškai prisiminti istoriniai Sausio 13-osios įvykiai ir pagerbti Lietuvos laisvės gynėjai. Šia proga uždegti atminimo laužai.

Pirmasis įsiplieskė Liepų gatvėje prie Klaipėdos savivaldybės.

Kaip ir pernai, prie atminimo laužo susirinkusieji galėjo pasigrožėti Lietuvos vėliavos spalvomis nušvitusių Klaipėdos centrinio pašto bokštu.

Prie uždegto laužo šildėsi gausus būrys gyventojų, politikų, savivaldybės administracijos darbuotojų, kultūros pasaulio, akademinės bendruomenės atstovų.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas teigė, kad Sausio 13-osios išvakarėse mieste uždegami laužai – ne tik duoklė istorijai, bet ir proga susimąstyti.

"Tarnystė tėvynei neturi pertraukų, neturi atostogų. Tai mūsų pareiga, besitęsianti visą gyvenimą", – kalbėjo miesto vadovas.

Laužui sudegus nemažai susirinkusiųjų patraukė į Klaipėdos universiteto Menų akademijos koncertų salę, kur klausėsi mišraus choro "Klaipėda" ir solistų koncerto.

Prisiminė ir bendruomenės

Šalies istorijai neabejingi klaipėdiečiai rinkosi ne tik prie Liepų gatvėje liepsnojusio laužo – jie sušvito ir keliose miesto bendruomenėse.

Atminimo laužai buvo uždegti Debreceno gatvės skvere, parke prie Simonaitytės kalno, Klaipėdos universiteto miestelio aikštėje, prie šv. Brunono Kverfurtiečio bažnyčios.

Kaip įprasta, šiai progai neliko abejingas ir uostamiesčio jaunimas.

Nuo 19 val. Klaipėdos valstybinės kolegijos kiemelyje surengta akcija "Prie laisvės laužo", kurios metu ugniai neleidžiama užgesti visą naktį. Studentams tradiciškai talkino KASP Žemaičių apygardos 3 rinktinės kariai bei kviestiniai švečiai.

Renginiai tęsis ir toliau

Sausio 13-osios įvykius menančių renginių numatoma ir penktadienį. Kaip ir kasmet, 8 val. ryte uostamiesčio švietimo įstaigų languose įsižiebs atminimo liepsnelės – čia bus vykdoma pilietinė akcija "Atmintis gyva, nes liudija".

17 val. Bendruomenės namuose (Debreceno g. 48) vyks koncertas "Ką man reiškia laisvė?".

18 val. Žvejų rūmuose numatomas Klaipėdos "Aukuro" gimnazijos muzikinis vaidinimas jaunimui "Juodojo sparno broliai".

18.45 val. po vakarinių mišių Klaipėdos Marijos taikos karalienės bažnyčioje vyks Mažosios Lietuvos simfoninio orkestro, Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro choro ir Šiaulių valstybinio kamerinio choro "Palifonija" koncertas "Vokiškasis requiem".

Sausio 13-ąją tradiciškai vyks ir tradicinis naktinis žygis "Klaipėdos sukilimo dalyvių keliais".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zenonas Priekuliškis

Zenonas Priekuliškis portretas
Pamenu kaip laidojant vieną "Zampolitą" kuris buvo labai aktyvus kovotojas prieš nepriklausomybę, jam ant karsto buvo uždėta trispalvė ir užkastas. Šis "dėjikas" lyg šiol visur šmėžuoja laikraščiuose. Šia taip pat. Gal tas "zampolitas" ir buvo teisus? Norėjot nepriklausomybės? Džiaukitės. Mano tel. 8 662 33770.

Angliukai Rusena

Angliukai Rusena portretas
Nepriklausomybės šimtmečio minėjimas artėja, Politikai "Lietuvos Geležinkelių" prichvatizacija užsiėmę. Valstybinius miškus dar švedams padovanosim, Ir ant dujovežio Singapūro vėliavą iškėlę,"šiltai" miegosim

Sveke

Sveke portretas
Kaip tauta džiaugiasi laisvę,nesunku suprasti ,laužai tik dega,žmonių laimingų nesimato.Neužpudruosi smegenys žmonėm,per 26 metus aišku ,dėl ko kovojo ir kam ta laisvė buvo labai reikalinga.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių