Uostamiestyje – tarptautinė mokykla?

Ateityje uostamiestyje gali atsirasti tarptautinė mokykla. Tokia idėja svarstyta neseniai vykusiame posėdyje, kurio metu apžvelgtas jau pradėtas įgyvendinti miesto mokyklų tinklo pertvarkos planas.

Statyti nesvarsto

Klaipėdos mokyklų tinklo pertvarkos planas buvo patvirtintas praėjusių metų liepą.

Praėjusią savaitę aptarti, kaip pastarasis vykdomas, susirinkusi speciali darbo grupė konstatavo, kad dauguma dokumente numatytų priemonių įgyvendinamos gerai, tačiau išskyrė keletą klausimų, kuriems žadama skirti daugiau dėmesio.

Nors priemonių plane ir nebuvo numatyta, tačiau ketinama analizuoti tarptautinės mokyklos uostamiestyje atsiradimo galimybę.

„Apie šį poreikį ne pirmą kartą kalba verslo bendruomenė. Norėdami vystyti investicijas mieste, prisikviesti investuotojų iš užsienio, turime sudaryti tinkamas sąlygas tiek atvykstantiems aukštos kvalifikacijos specialistams, tiek jų šeimoms“, – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Ugdymo ir kultūros departamento direktorė Nijolė Laužikienė.

Tiesa, apie naujo pastato statybas nėra svarstoma. Pasak pašnekovės, uostamiestyje turima infrastruktūra yra puikiai išvystyta, todėl mokykla galėtų įsikurti privačiose ar savivaldybės ugdymo įstaigose.

Pareikalautų išlaidų

Pasak N.Laužikienės, įsteigti mokyklą nuo šių mokslo metų – sunkiai tikėtina, mat reikia įsigyti specialias mokymo programas, atlikti įvairias kitas derinimo procedūras.

Teigiama, kad tokiai ugdymo įstaigai atsirasti prireiktų bent metų, be to, tai pareikalautų nemažų išlaidų.

Vien mokymo programos pirmaisiais metais kainuoja daugiau nei 10 tūkst. eurų, o vėliau dar mokami ir kasmetiniai mokesčiai, esama daugiau įvairių išlaidų.

Manoma, kad mokyklos steigimą galėtų finansuoti tiek miestas, tiek verslas, tiek valstybė.

Aiškinsis poreikį

Darbo grupės posėdžio metu išskirtos ir kelios priemonės, kurios buvo įtrauktos į anksčiau minėtą planą ir kuriomis ketinama pasidomėti daugiau bei spręsti dėl jų tolimesnio vykdymo.

„Santarvės“ pagrindinė mokykla buvo suplanavusi diegti sporto ir sveikatos ugdymo sampratos elementus.

„Iškilo klausimas, ar mokykla pasirengė šią sampratą, ar ji mokykloje bus diegiama, ar jos atsisako ir jeigu atsisako, dėl kokių priežasčių“, – kalbėjo N.Laužikienė.

I.Simonaitytės mokykloje buvo numatyta formuoti klases elgesio ir emocijų sutrikimų turintiems vaikams.

„Elgesio ir emocijų sutrikimų turintys vaikai turi poreikį integruotis bendrojo ugdymo mokyklose, o ne būti atskirti. Iškilo klausimas, ar iš tiesų ši priemonė dabar yra aktuali, ar ją reikia keisti“, – dėstė departamento direktorė.

Domėjosi naujomis mokyklomis

Taip pat nagrinėtas klausimas dėl „Saulėtekio“ pagrindinės mokyklos. Tinklo pertvarkos plane buvo numatyta analizuoti mokyklos reorganizavimo, prijungiant ją prie Sendvario progimnazijos, galimybes. Reorganizacija buvo numatyta 2017–2018 m.

Darbo grupei klausimų iškilo ir dėl dar vieno numatomo naujo objekto – jūrų kadetų mokyklos, kurią steigti planuojama nuo 2019 m.

Atskirai ir plačiau ketinama aptarti bei susipažinti ir su naujos mokyklos, statomos Žolynų kvartale, koncepcija. Ji šiai įstaigai suplanuota gamtamokslė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

?

? portretas
Kiek dar metu ta Laužikienė laužys?

klaipediete

klaipediete portretas
Pirma poreikį išanalizuokite. Negalvoju, kad toks mūsų provincijoje yra.

???

??? portretas
Nejaugi neturi kitos nuotraukos, kokia tema berasytu, vis ta pati ""daraktore""......
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių