Uostamiestyje vertins mobilizacijos planą

Uostamiestyje bus sprendžiama, ar nevertėtų koreguoti dokumento, numatančio veiksmus mieste ekstremalių situacijų metu. Slaptas Klaipėdos mobilizacijos planas buvo parengtas 2015-aisiais ir galioja iki šiol.

Miestų mobilizacijos planus skirtinguose miestuose rengia jų pačių savivaldybės.

"Tai yra planas, skirtas suvaldyti ekstremalioms situacijoms, kurios galėtų kilti, jeigu būtų neramumų", – paaiškino Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Elida Mantulova.

Klaipėdos mobilizacijos planas buvo parengtas 2015-aisiais ir galioja iki šiol.

"Kas ketvirtį yra atsiskaitoma už priemones. Veiksmų, susijusių su mobilizacija, kol kas mieste neprireikė. Tačiau monitoringas vykdomas ir už jį atsiskaitoma pagal patvirtintą planą", – dėstė E.Mantulova.

Plačiau pakomentuoti uostamiestyje dabar galiojančio dokumento pašnekovė negalėjo, mat mobilizacijos planas yra pažymėtas grifu "slaptai".

Pasak E.Mantulovos, numatoma, kad 2018-aisiais šis statusas bus pakeistas į ribotai prieinamos medžiagos.

Administracijos direktoriaus pavaduotojos teigimu, specialiai suburta grupė ketina peržiūrėti šiuo metu uostamiestyje galiojantį mobilizacijos planą, įvertinti jo aktualumą bei laukiančias minėtas permainas. Taip pat žadama spręsti, ar neprireiks kokių nors pokyčių prieš pasikeičiant dokumento statusui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių