Uostamiestyje ženklina kelius nesusipratėliams

Kai kuriems uostamiesčio vairuotojams vis dar neaišku, kodėl negalima palikti automobilio pėsčiųjų perėjoje.


 

Kai kuriems uostamiesčio vairuotojams vis dar neaišku, kodėl negalima palikti automobilio pėsčiųjų perėjoje.

Įgijusiems vairuotojo pažymėjimą gyventojams turėtų būti žinoma automobilių statymo tvarka. Vis dėlto atsiranda ir tokių, kuriems į taisykles nusispjaut.

"Vieni tai daro dėl nežinojimo, kiti – sąmoningai ignoruoja", – sakė Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato (AVPK) Kelių policijos biuro pareigūnai.

Reaguodami į uostamiesčio vairuotojų pažeidimus, Klaipėdos pareigūnai rado būdą, kaip sudrausminti tokius nesusipratėlius.

Gyventojų savivalę siekiama pažaboti papildomu kelių ženklinimu.

Mat kai kurie vairuojantys klaipėdiečiai iki šiol nežino, jog statyti automobilį pėsčiųjų perėjose ir arčiau kaip 5 m atstumu prieš jas – draudžiama.

Pavyzdžiui, Naujakiemio gatvėje dažnas palieka savo automobilį kur papuola.

Čia rytais ir vakarais po darbo vyksta intensyvus eismas, o šalia esančio vaikų darželio – mašinų spūstys. Neradę laisvos vietos tėvai palieka automobilį tiesiai ant perėjos, taip apsunkindami matomumą.

Todėl horizontalusis kelių ženklinimas siaura ištisa linija, pasak Klaipėdos AVPK Kelių policijos biuro viršininko Ramūno Šideikio, vienas iš būdų įspėti vairuotoją.

„Pažymėjome lygiai penkis metrus nuo perėjos, kad visiems būtų aišku. Nes atsiranda ir nesuprantančių, kur draudžiama statyti, o kur – ne. Tikslus žymėjimas palengvina vairuotojams gyvenimą“, – komentavo R.Šideikis.

Taip pat, pasak Klaipėdos Kelių policijos biuro Veiklos organizavimo ir prevencijos poskyrio viršininko Gedimino Kalasūno, kelio ženklinimas buvo atliktas vairuotojų saugumui užtikrinti.

„Vairuotojams buvo sudėtinga išvažiuoti iš kiemų, nes ties išvažiavimais – užstatomi automobiliai, perėjos ir panašiai“, – nurodė G.Kalasūnas.

Tokių kelio ženklinimų Klaipėdoje yra ne tik Naujakiemio gatvėje, o R.Šideikio teigimu, ateityje uostamiestyje jų atsiras dar daugiau.

"Pažymėsime visas perėjas, kad nesilaikantys taisyklių vairuotojai pagaliau suvoktų, koks atstumas yra penki metrai", – teigė R. Šideikis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klp

klp portretas
o šiukšlinė šalia perėjos matomumą pagerina?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių