Uostas prisidės kuriant miesto žaliąsias zonas

  • Teksto dydis:

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijoje šiandien prie bendro stalo susėdo LR Seimo, uosto kompanijų, Uosto direkcijos, miesto valdžios, uostamiesčio mokymo įstaigų atstovai aptarti, kaip būtų galima produktyviau bendradarbiauti gražinant Klaipėdos miestą ir kuriant jį kuo žalesnį. Susitikimą inicijavo Klaipėdoje išrinktas Seimo narys Algimantas Kirkutis.

„Klaipėda priklauso Europos sveikų miestų asociacijai, todėl turime stengtis, kad mieste būtų kuriama darni ekonomika. Tikiuosi, kad ir miesto, ir uosto vadovai dar sklandžiau dirbs kartu mažinant transporto srautus ir kartu tvarkant miesto žaliuosius plotus“, – teigė A. Kirkutis.

Uosto ir miesto atstovai ne kartą diskutavo, kur uosto kompanijos galėtų atsodinti želdinius ir taip vykdyti aplinkos ministro įsakymą. Miesto valdžios atstovai sako, kad žalieji plotai turi būti planuojami atsakingai, tad tokia galimybė plačiau atsivers tik, kai bus patvirtinti ir miesto, ir uosto bendrieji planai.

„Mūsų uosto kompanijų atstovai labai geranoriškai sutinka pasirūpinti parkų įrengimu, miesto žaliųjų zonų sutvarkymu ir tų zonų išplėtojimu. Laukiame savivaldybės atstovų pasiūlymų, kur kompanijos galėtų mieste sodinti medžius, tobulinti esamus arba kurti naujus žaliuosius plotus. Esame suinteresuoti, kad miestas būtų kuo gražesnis ir žalesnis“, – per susitikimą sakė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos vadovas Arvydas Vaitkus.

Vienas gražių pavyzdžių, kaip uosto kompanijos prisideda prie miesto žaliųjų plotų gausinimo – Minijos gatvėje sodinamos liepaitės greta Klaipėdos universiteto Socialinių mokslų fakulteto. Čia medelius nuo šiandien sodina bendrovės Vakarų laivų gamyklos atstovai. Želdinius uostininkai sodina, mat tvarkant geležinkelio kelią, bendrovės teritorijoje teko nukirsti kelis medelius. Vietoj jų, mieste bus atsodinta keturiasdešimt liepaičių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

primityvu, kaip Lenino talkoje

primityvu, kaip Lenino talkoje portretas
Absoliučiai nematau jokios seimo nario iKirkučio veiklos seime, ypač prasidėjus medicinos pertvarkai. Ir staiga išvydau: sodina gruodyje medelį. Koktu iki primityvumo, Profesoriau, kur Jūsų darbas seime, valstybės valdyme?

Vėtra

Vėtra portretas
Net juokas nebeima. Mieste siaučia medžių naikintojai . Medžiai pjaunami gatvėmis, skverais , parkais . Ir nemačiau nė vienos nuotraukos kur prie nupjautų medžių krūvos , įsiamžintų pjovėjai ir to sumanytojai. O čia prie vieno nupiepusio medeliuko net krūva vyrų.

Smarvė

Smarvė portretas
Kad tai padėtų sumažinti naftos smarvę Sportininkų ir kt. g-vėje... Bet to nebus. Tokiu atveju, visa tai galima suprasti maždaug taip: "atsiprašome, kad gadiname jūsų sveikatą (bet me smardinsime ir nuodysime jus ir toliau), bet už tai pasodinsime jums medelių...". Kada klaipėdiečiai neapsikęs ir varys smirdalius ir juos dengiančius savivaldybės klerkus lauk? Visus juos seniai reikia kartu siųsti į teisiamųjų suolą ir sąmoningą miestiečių nuodyjimą ir nieko neveikimą!
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių