Uoste įkliuvo nusikaltimo padarymu įtariamas vyras

Klaipėdos uoste pasieniečiai sulaikė iš Švedijos atplaukusį anykštėną, policijos ieškomą kaip įtariamąjį padarius nusikaltimą.

Ketvirtadienį VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės Uosto užkardos Malkų įlankos kontrolės punkte pasieniečiai patikrino iš Švedijos keltu atplaukusį 34 metų Anykščių rajono gyventoją.

Nors nuolatiniai pasienio tikrinimai nevykdomi, kai asmenys vyksta Šengeno vidaus reisais, tačiau VSAT pareigūnai, atlikdami rizikos veiksnių analizę, keleivius gali patikrinti pasirinktinai.

Uostamiesčio pasieniečiai nustatė, kad šio vyro kaip įtariamojo nusikaltimo padarymu nuo gegužės vidurio ieško Anykščių policija. Sulaikytąjį pasieniečiai perdavė iš Anykščių iškviestiems policijos pareigūnams.

Šiemet VSAT pareigūnai visame Lietuvos pasienyje sulaikė 177 asmenis, dėl įvairių nusikaltimų ieškomų teisėsaugos institucijų. Daugiausiai jų įkliuvo oro uostuose, ypač Vilniaus, dirbantiems pasieniečiams - 77 asmenys. 26 tokie ieškomieji sulaikyti pajūryje, po 21- pasienyje su Rusija ir Baltarusija, 17 - pasienyje su Lenkija.
Daugiausiai tarp tokių asmenų yra Lietuvos piliečių - 150. Taip pat VSAT pareigūnai sulaikė 19 teisėsaugos ieškomų Rusijos piliečių bei asmenų iš Armėnijos, Baltarusijos, Kazachstano, Latvijos, Norvegijos ir Švedijos.


Šiame straipsnyje: pasienissulaikytas uoste

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių