Uoste leista naudoti pailgintą pirsą

Komisija pasirašė objekto „Palo statyba prie krantinių Nr. 135-136“(rekonstruotų krantinių Nr. 135 ir Nr. 136) Minijos g. 180 statybos užbaigimo aktas. Bendra šio objekto statybos kaina – 4,45 mln. litų, įskaitant PVM.

Pirso prie krantinių Nr. 135-136 statyba prasidėjo 2009 metų rugsėjo 24 d. su bendrove „Klaipėdos hidrotechnika“ pasirašius statybos rangos sutartį. Realūs darbai objekte pradėti tik 2009 metų lapkričio 17 d.

Darbo pasitarimų su rangovu metu ne kartą buvo akcentuojama, kad objekto statybos darbai atsilieka nuo grafiko, tačiau jokio sprendimo, kaip darbus užbaigti laiku, rangovas nepriėmė, kol objekto statyba sustojo.

Uosto direkcija buvo įsitikinusi, kad šis rangovas yra nepajėgus likviduoti atsilikimo taip, kad šio objekto statyba būtų užbaigta laiku, todėl nuo 2010 metų balandžio 13 dienos sutartis su rangovu bendrove „Klaipėdos hidrotechnika“ buvo nutraukta.

Rangovo nebaigtus statybos darbus tęsė bendrovė „Latvijas tilti“, su kuria statybos darbų sutartis buvo pasirašyta 2010 metų liepos 12 d. ir darbai objekte pradėti tą pačią dieną. Objekto statybos darbai remiantis sutartimi turėjo būti baigti per 5 mėnesius. Rangovas darbus užbaigė taip, kaip numatyta sutartyje.

Komisija objekto „Palo statyba prie krantinių Nr. 135-136“statybos užbaigimo procedūroms atlikti susirinko 2011 m. kovo 14 d. ir po 10 dienų buvo pasirašytas statybos užbaigimo aktas.


Šiame straipsnyje: Klaipėdos uostaspirsas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Agentas

Agentas portretas
Galėjote ir nufotografuoti iš Perkėlos gatvės, o ne kito pirso dėti.

klaustukas

klaustukas portretas
o prie ko cia foto Begos pirsas ?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių