Uoste sieks vengti ambicijų

Greitų pokyčių, daugybės atsistatydinimų lydima susisiekimo ministro Roko Masiulio darbo pradžia rodo, kad uoste žymesnių pakeitimų nenumatoma. Tai jis teigė po pažintinio susitikimo su Uosto direkcijos vadovybe, kompanijų atstovais.

Tame pokalbyje R.Masiulis problemų, kurias reikėtų spręsti greitai, esą neišgirdęs. Uosto direkcijoje neplanuojama daryti ir kokių nors skubių kadrinių pakeitimų.

"Uostas lyderiauja tarp kitų rytinės Baltijos šalių uostų, todėl nėra jokių priežasčių ar logikos, kodėl reikėtų keisti vadovus", – dėstė R.Masiulis.

Kol kas planuojami pasikeitimai tik Uosto direkcijos valdyboje, nes yra atsistatydinusių narių.

Uostui keliami tie patys ateities vystymo planai, kuriuos Uosto direkcija jau buvo išdėsčiusi ankstesnės sudėties Susisiekimo ministerijos vadovybei. Per 2017–2020 m. laikotarpį į uosto vystymą planuojama investuoti 406 mln. eurų.

"Matau didžiulį Klaipėdos uosto ir miesto vystymo potencialą. Klaipėda yra vienintelis Lietuvos uostas ir jį privalome plėtoti, jei norime, kad valstybė sparčiai vystytųsi. Privalome dėti visas pastangas, kad miesto ir uosto vystymo planai būtų suderinti abiejų pusių naudai. Reikės rasti aukso vidurį, kad ambicijos nekliudytų", – dėstė R.Masiulis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Va

Va portretas
Ir dėl ko tos aistros? Vilniškiams, kuriantiems Lietuvos valstybę trūksta. Jų požiūriu Klaipėda - tai kaimas. Tai kam tam kaime dar uosto plėtros reikia? Juk šiandieniniais pajėgumais uostas gali priimti virš 100 mlj. tonų krovinių. O kur jie, tie kroviniai? Kada ateis ir ar iš vis bus? Juk šiai dienai kiniečiai, kurių taip laukia R. Masiulis ateis su savo darbo jėga ir darbo vietos bus ne mums ir jums, o jiems. kam daugiausiai bus naudos iš to, o kas turės uostyti visą š?

seklys

seklys portretas
greit nebeliks jokio priejimo prie Kursiu mariu ,sveikas miestas busime is visu pusiu apsuptas gamyklomis ,lezais ,kroviniu kompanijomis . o investiciju i miesto infrastruktura - beveik 0 , ir deka liberaliu minkstakuniu savibledybeje . vieni pazadai is vyriausybes ......

To oi masiuli

To oi masiuli portretas
Tu tupas žemaiti matau nieko nesupranti
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių