Uosto direkcija nusipirko „DFDS Lisco“ pastatą

Antradienį Uosto direkcija, gavusi Klaipėdos valstybinio jūrų uosto valdybos pritarimą, pasirašė administracinių patalpų įsigijimo iš bendrovės „DFDS Lisco“ sutartį. Sutarties vertė – 14,014 mln. litų.

Uosto direkcijos administracinių patalpų įsigijimo poreikį nulėmė tokie faktoriai, kaip Uosto direkcijos tarnybų koncentracijos būtinybė viename pastate, siekiant užtikrinti operatyvias uosto valdymo funkcijas, taip pat siekis sutaupyti ir išvengti didelių eksploatacinių kaštų, susidarančių eksploatuojant kelis objektus ir papildomai nuomojant kelias patalpas.

„Be to, atsižvelgėme ir į tai, jog turimos administracinės patalpos neatitinka sanitarinių higienos normų, nes daugumai darbuotojų tenka tik apie 4 m2 darbinio ploto. Verta pažymėti, jog kasmet Uosto direkcijoje apsilanko apie 60 delegacijų iš įvairių pasaulio šalių. Esančiose patalpose Uosto direkcijai stinga vietos tinkamai reprezentuoti vienintelį Lietuvos uostą“, - teigė generalinis direktorius Eugenijus Gentvilas.

Įvertinusi šias aplinkybes Uosto direkcija 2010 metų liepos–rugpjūčio mėn. atliko apklausą dėl administracinio pastato nuomos / pirkimo. Buvo gauti ir išanalizuoti penki pastatų, vienas žemės sklypo pirkimo bei aštuoni nuomos pasiūlymai. Įvertinus pateiktus pasiūlymus dėl administracinių patalpų nuomos, nustatyta, kad ekonomiškai naudingiau būtų įsigyti administracines patalpas, o ne jas nuomotis. Taip buvo vertinamas ir socialinis aspektas – pastato vieta, pasiekiamumas, patogumas, reikiamo ploto bei patalpų kokybės atitikimas.

Atsižvelgiant į paminėtus vertinimo kriterijus tiek ekonominiu, tiek ir socialiniu požiūriu naudingiausias buvo bendrovės „DFDS Lisco“ pasiūlymas, kurio vertė po derybų sumažėjo keliais milijonais – iki14,014 mln. litų.

Į naujai įsigytas patalpas bus perkelti Uosto direkcijos darbuotojai, kurie iki šiol dirbo Uosto direkcijai priklausančiose patalpose, esančiose Pilies g. 4, Nemuno g. 8A, Sankryžos g. 7, J. Janonio g. 24 (jau turimose patalpose), Nemuno g. 40 (dalis darbuotojų).

Persikėlus didžiajai daliai Uosto direkcijos darbuotojų į bendras, naujai įsigytas administracines patalpas, bus atlaisvinta 4464 kv. m ploto patalpų. Atlaisvinusi patalpas Uosto direkcija planuoja svarstyti viso komplekso, esančio Pilies g. 4, atsisakymo klausimą, kadangi dalis šiame komplekse esančių patalpų neatitinka Uosto direkcijos funkcinei paskirčiai vykdyti reikalingų patalpų.


Šiame straipsnyje: uosto direkcijaDFDS Lisco

NAUJAUSI KOMENTARAI

tomas

tomas portretas
Kazkaip vienintelis uostas, visada viska paaiskina del pirkimu, veiksmu, padeties ir t.t. Taip turetu visos valstybines kompanijos elgtis.

klp

klp portretas
idomu už kiek valstybes buvo parduotas danams ,ir koks bus skirtumas ,galima tada vertinti ,kaip su valstybiniu turtu vyksta prekyba,juk pinigai tai mokesčių moketojų gerbiamieji.

statybininkas

statybininkas portretas
kokia vieno kvadratinio metro kaina ?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių