Uosto direkcijoje – apie viaduko rekonstrukcijos finansavimą

Rytoj Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijoje LR susisiekimo ministro patarėjas Rolandas Bražinskas ir Uosto direkcijos generalinis direktorius Eugenijus Gentvilas aptars lėšų skyrimo susisiekimo infrastruktūros objektų plėtrai iš dalies finansuoti galimybes.  

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija bendradarbiauja su Klaipėdos miesto savivaldybe ir kiekvienais metais numato bei skiria lėšų privažiavimo kelių prie uosto rekonstrukcijai arba statybai. Pastaraisiais metais lėšų buvo skirta Šiaurinio išvažiavimo statybai, S.Dariaus ir S.Girėno, Minijos g. ruožo, Nemuno ir kt. gatvių rekonstrukcijai. 

Tęsiant tolesnį sėkmingą bendradarbiavimą tarp Uosto direkcijos ir miesto savivaldybės, minėto posėdžio metu bus svarstomi šie klausimai:

     - Uosto direkcijos galimybė 2009 metais skirti lėšų tilto per Danės upę Mokyklos gatvėje ir viaduko Liepų gatvėje rekonstrukcijai iš dalies finansuoti.

     - Uosto direkcijos galimybė 2009 metais skirti lėšų pietinės jungties tiesimo tarp Klaipėdos valstybinio jūrų uosto ir IXB transporto koridoriaus techninei dokumentacijai parengti iš dalies finansuoti. 

Papildoma informacija: 

1. Tilto per Danės upę Mokyklos gatvėje ir viaduko Liepų gatvėje rekonstrukcija:

Darbai pradėti 2008 metais ir šiuo metu tęsiami. Tiltas ir viadukas jungia Priestočio bei Mokyklos gatves, kurios yra vienos pagrindinių automobilių transporto arterijų, užtikrinančių centrinį privažiavimą prie Klaipėdos valstybinio jūrų uosto bei jungiančių šiaurinę ir pietinę miesto dalis. 

2. Pietinės jungties tiesimo tarp Klaipėdos valstybinio jūrų uosto ir IXB transporto koridoriaus techninės dokumentacijos parengimas:

Šis Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos įgyvendinamas bei iš dalies iš Sanglaudos fondo finansuojamas projektas yra ypač svarbus Klaipėdos uostui, ženkliai pagerinsiantis susisiekimą iš / į pietinėje uosto dalyje esančius uosto intermodalinius terminalus.

Šiuo metu yra parengta galimybių studija ir poveikio aplinkai vertinimo programa, pradėtos detaliojo planavimo procedūros, atlikti kiti susiję darbai.  

Uosto direkcijos ir miesto savivaldybės ilgametis sėkmingas bendradarbiavimas yra pagrįstas Lietuvos Respublikos Klaipėdos valstybinio jūrų uosto įstatymo 33 straipsnio Uosto lėšų naudojimas 8 nuostata: „... privažiavimo prie uosto keliams rekonstruoti ir tiesti, kompensuoti savivaldybei nuosavybės teise priklausančių statinių, trukdančių uosto plėtrai, netekimą ir pašalinimą iš uosto teritorijos bei uosto rezervinių teritorijų (šiuo atveju lėšos perduodamos savivaldybei Lietuvos Respublikos Vyriausybės nustatyta tvarka).“


Šiame straipsnyje: mokyklos g. viadukasviadukas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių