Upės dugne – mylimosios nuotrauka?

Pilietiški ir iniciatyvūs klaipėdiečiai šeštadienį surengė talką „Švari Dangė“ ir vėl švarino miesto centrą bei valė upės dugną.

Tarp iš vandens ištrauktų radinių – senos padangos, įvairi tara, batai ir net ant plastiko atspausta merginos nuotrauka.

Rudeninę miesto tvarkymo akciją jau septintą kartą surengė Rotary klubas „Concordia 1826“ ir  asociacija „Mano miestas Klaipėda“. Jiems talkino Jūreivystės mokyklos studentai, nardytojų klubo „Oktopus“ narai.

Akcijos pavadinimas esą parinktas neatsitiktinai. Tuo siekiama, kad miesto upei būtų grąžintas senasis istorinis Dangės pavadinimas.

„Šiuo projektu siekiama parodyti pavyzdį visuomenei ir paskatinti išvalyti Dangės upės vandens paviršių ir pakrantes nuo nepageidaujamų civilizacijos padarinių. Mūsų tikslas – atkreipti visų dėmesį į tai, kas tyčia ar netyčia „atsiranda“ upėje. Siekiame, kad žmonės suvoktų, jog didžiausi jos teršėjai esame mes, kranto gyventojai“, – teigė talkos organizatoriai.

Talkoje dalyvavo apie pusė šimto žmonių. Teigiama, kad šiukšlių surinktą mažiau nei šį pavasarį ir esą upės dugnas kiek švaresnis, nors visokių staigmenų irgi pasitaikė.

„Pakrantėje daugiausia mėtėsi įvairiausia tara, o narai iš dugno ištraukė porą senų padangų, batų ir net ant plastiko atspaustą merginos nuotrauką. Nežinia, kaip ji ten atsirado, galima tik spėlioti. Daugiau jokių įdomesnių radinių nepasitaikė, tačiau ištraukė ir nemažai butelių, depozitinių taip pat“, – pastebėjo akcijos organizatorius, Rotary klubo „Concordia 1826“ prezidentas Virginijus Jurgelevičius.


Šiame straipsnyje: šiukšlėsupėnaraitalka

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių