Upės dugne talkininkų laukia šampanas?

Prizas už pastangas valant Danę – pilnas šampano butelis iš upės dugno. Ir taip beveik – kasmet. Šiomis radybomis vis džiaugiasi uostamiesčio ugniagesiai, jau ketvirtus metus dalyvaujantys visuotinėje talkoje „Darom“.

Atliekų vandenyje visada būna ne ką mažiau nei ant žemės, tik jas ištraukti iš vandens daug sudėtingiau. Todėl prie akcijos „Darom“ Klaipėdoje šiemet geranoriškai vėl prisijungė penkios narų komandos su visa pagalbine technika – valtimis, keturračiais.

Valerijaus Krisikaičio narų mokyklos, Klaipėdos universiteto Povandeninių tyrimų centro, Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos, Antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“, Klaipėdos teritorinės muitinės narai šukavo Danės upės dugną, o Vakarų (jūros) šaulių 3-oji rinktinė aktyviai padėjo rastas šiukšles vandenyje iškelti į krantą ir sudėti į maišus.

Taip per trumpiau nei 2 valandas šalia krantinės išdygo nemaža krūva atliekų. Čia buvo rasta daugybė padangų, butelių, metalo atliekų, karutis, prie burlaivio „Meridianas“ aptiktas statybinis stelažas.

Tikimės rasti ir nepradarytą šampano butelį. Kasmet jų ištraukiame iš upės dugno.

Beje, traukiant karutį, prireikė automobilio. Jo iš dugno iškelti narai rankomis nepajėgė. Didžiausias radinys upėje per pernykštę talką buvo prieš keletą metų pradingęs lengvasis automobilis.

„Tikimės rasti ir nepradarytą šampano butelį. Kasmet jų ištraukiame iš upės dugno. Žinoma, sunku pasakyti, kelintų metų tas gėrimas, nes etiketės jau nebebūna. Tai vis šioks toks prizas už pastangas“, – juokavo ugniagesiai.


Šiame straipsnyje: Darom

NAUJAUSI KOMENTARAI

komunai

komunai portretas
valant Dangę.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių