Ustamiesčio centre remontuos trasas

Uostamiestyje atnaujinta jau pusė šiemet rekonstruoti numatytų šilumos tinklų. Kitą savaitę darbai iš pietinės miesto dalies persikels į centrą.

Šilumos trasos atnaujinamos visame mieste. Rekonstruojamos ir magistralės, ir kvartaliniai tinklai.

Darbai šią savaitę vyko pietinėje uostamiesčio dalyje.

Iš viso šiemet bus atnaujinta 5,172 kilometro trasų. Seni vamzdžiai bus pakeisti naujais bekanaliais, iš anksto izoliuotais.

Šiemet tinklų rekonstrukcija kainuos 9 mln. litų be pridėtinės vertės mokesčio. Trasų keitimas bus finansuojamas bendrovės „Klaipėdos energija“ lėšomis.

Tinklai, kuriuos reikia atnaujinti, pasirinkti pagal kelis kriterijus. Vienas jų – nustatyti defektai hidraulinių patikrių metu.

Ypač prasta tinklų būklė yra miesto centre, nuo Biržos tilto į šiaurę. Čia jie yra vieni senesnių.

Įmonės „Klaipėdos energija“ Šilumos tiekimo tarnybos vadovo pavaduotojas Arūnas Smaguris tvirtino, kad šioje teritorijoje darbai turėtų prasidėti kitą savaitę.

„Didžiausi darbai buvo atliekami pietinėje miesto dalyje. Centre jie nėra tokio didelio masto. Ten remontuojami kvartaliniai tinklai. Tačiau kyla kitokių problemų: saugoma teritorija, siauros gatvelės“, – tvirtino pavaduotojas.

Trasos miesto centre bus remontuojamos Šaulių, Vilties, S.Daukanto gatvėse.

Numatoma, kad tinklų rekonstrukcija vyks iki spalio. Dėl trasų atnaujinimo kai kuriems vartotojams gali būti laikinai nutrauktas karšto vandens tiekimas.

Iš viso Klaipėdoje yra apie 210 kilometrų centralizuoto šilumos tiekimo tinklų. Iš jų atnaujinta trečdalis. Tinklų naudojimo laikas yra 30 metų. Šilumos tinklų rekonstrukciją įmonė „Klaipėdos energija“ vykdo kasmet.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių