Už būrelius Klaipėdoje – nauji mokesčiai

Nuo rugsėjo Klaipėdos muzikos mokyklose, jaunimo centruose padidės mokesčiai – antradienįį tokiam sprendimui pritarė miesto taryba.

Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė tvirtino, jog nustatyti naujus mokesčių už užsiėmimus dydžius reikia, nes pasikeitė įstatyminė bazė. Iki šiol pačios įstaigos galėjo nusistatyti įkainius, o dabar tai turi padaryti jų steigėja – miesto taryba.

Vienodi mokesčiai už tokius pat būrelius nustatyti tos paties tipo įstaigose. Pavyzdžiui, ir Klaipėdos Jeronimo Kačinsko ir Klaipėdos Juozo Karoso muzikos mokyklose už chorinio dainavimo pamokas per mėnesį reikės mokėti 35 litus.

„Kai kurie užsiėmimai pabrango, o kiti atpigo. Vidutiniškai užsiėmimai per mėnesį pabrango 5 litais. Socialiai remtini vaikai ir gabiausieji nuo šio mokesčio bus atleisti“, - tvirtino L.Prižgintienė.

Politikus labiausiai domino, ar išaugę mokesčiai už užsiėmimus neatbaidys vaikų. Tačiau Švietimo skyriaus vedėja patikino, jog kainos yra suderintos su įstaigų vadovais, bendruomene, tad jokių neigiamų pasekmių nesitikima.

Vienodi mokesčiai nustatyti už Klaipėdos moksleivių saviraiškos, Klaipėdos jaunimo ir Klaipėdos vaikų laisvalaikio centruose organizuojamus būrelius.

Pastarieji suskirstyti pagal sritis, kad atsiradus naujam užsiėmimui būtų aišku, kokio dydžio mokestį taikyti.

Dėl to, jog kainos už vienodus būrelius siūloma nustatyti tokias pat, vieni užsiėmimai keliais litais pabrangs, o kiti – keliais litais atpigs.

30 litų dydžio mokestis nustatytas ir Klaipėdos Adomo Brako dailės mokykloje. Jis toks buvo ir iki šiol, tik atliktas formalumas – mokestį patvirtino miesto taryba, o ne įstaigos vadovas.

Antradienį miesto tarybos priimtas sprendimas dėl užmokesčio už būrelius įsigalios nuo rugsėjo 1-osios.

Užsiėmimų kainos:

Muzikos mokyklose:

Chorinio dainavimo – 35 litai

Akordeono, liaudies, pučiamųjų ir mušamųjų, styginių instrumentų – 45 litai

Choreografijos, fortepijono, gitaros džiazinio dainavimo – 55 litai

Išplėstinio muzikinio ugdymo – 70 litų

 

Neformaliojo vaikų švietimo centruose:

Gamta, ekologija  (gamtininkų, floristikos, biologijos, ekologijos, chemijos, sveikos gyvensenos, fizikos, taikomosios chemijos, matematikos) – 15 litų

Techninė kūryba (aviamodeliavimo, laivų modeliavimo, kosminio modeliavimo, robotų konstravimo, radijo elektronikos, pradinio modeliavimo, stalių, siuvimo, jaunųjų technikų) – 15 litų

Turizmas ir kraštotyra – 15 litų

Medijos (kino, fotografijos, animacijos, dizaino, eksperimentinės muzikos) – 15 litų

Saugus eismas (saugus eismo, mopedų, dviračių) – 15 litų

Saugus eismas (automobilizmo) – 40 litų

Saugus eismas (1 akad. valanda praktinio automobilio vairavimo mokymo) – 25 litai

Informacinės technologijos – 20 litų

Etnokultūra (etnokultūros, tautodailės) – 15 litų

Technologijos (fitotechnologijų, siuvimo, kulinarijos) – 15 litų

Choreografija, šokis – 25 litai

Muzika (gitaros) – 30 litų

Muzika (vokalo, dainos studijos, muzikinio lavinimo studijos, muzikos studijos, ansamblio ir kt.) – 20 litų

Teatras, drama (būrelių, studijų) – 15-20 litų

Dailės (dailiųjų amatų, jaunųjų dizainerių, alternatyvaus meno, keramikos, fitodizaino studijos ir kt.) – 20 litų

Kalbos – 20 litų

Kitos (ekonomikos, lyderystės, jūreivystės pagrindų, literatūrinės kūrybos ir žurnalistikos, ugniagesių gelbėtojų, koncertų ir renginių vedėjų, estetinio lavinimo ir kt.) – 15 litų



NAUJAUSI KOMENTARAI

Paslaptis

Paslaptis portretas
, kodėl taip gaunasi... Mūsų būrelių lankytojų skaičius mažėja, nors ir kainos nedidelės (avia/laivų/robotų/radijo/kompiuteriai/animacija), visur kur reikia ne vien "rėkt įsižiojęs" arba sedima vieta purtyti. Lietuvos ateitis - ateitis be kvalifikuotų inžinierių, išradėjų, konstruktorių, gabių, kūribingų technikų. Pas mus net sąvoka "vunderkindas", visai jau ne "moksliška", o vėl - tirli-pirli scenoje. Susimąstikime, kol nenusiritome iki Papua-Naujosios Gvinėjos lygio...

GGG

GGG portretas
Šaunuoliai !!! Sunkiau gyvenantys vaikai galės ugdyti savo įgudžius langų daužimo, centu atiminėjimo, rūkimo, betikslio vadalojimosi... Ačiu jums nepasotinami politikai...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių