Už darželio tvoros vešėję brūzgynai jau nupjauti

Vaikų darželio teritorijoje tvarka, tačiau už tvoros – tikra šiukšlių ir erkių veisykla. Tokį vaizdą jau ne vienerius metus stebintys Vyturio gatvės gyventojai  susirūpino ne tik vaikų sveikata, bet ir švara, kurią kažkas turėtų užtikrinti, tačiau to nepadaro.

Žmonės nebegali pakęsti Vyturio gatvėje 17 numeriu pažymėto lopšelio-darželio "Vyturėlis" patvoryje tvyrančia netvarka.

Anot jų, priešais daugiabučių namų langus – didžiulis šiukšlynas ir šiemet dar nė kartą nepjauta žolė. Gyventojai teigia, kad panaši situacija buvusi ir pernai, o žolė esą dalgio nematė jau kelis metus.

"Žolė į žolę jau nepanaši. Patvoryje – vienos piktžolės, mėtosi nesurinktos šiukšlės. Ten ir erkės veisiasi, o už tvoros žaidžia vaikai", – skundėsi aplinkinių namų gyventojai, prašydami pagalbos.

Klaipėdos lopšelio-darželio "Vyturėlis" direktorė Rima Rupšienė teigė, kad įstaigai priklausanti teritorija yra nušienauta ir sutvarkyta. Pasak jos, netvarkomas plotas jau nebepriklauso darželiui.

"Papildomai šienauti neturime nei etatų, nei pinigų. Ankstesniais metais plotą už tvoros sutvarkydavome savo lėšomis. Šiais metais mums sumažino finansavimą ir buvo pasakyta, kad neprivalome rūpintis šia vieta. Dirbti už kažką neturime lėšų", – teigė direktorė.

Įmonės "Laukininkų valda" atstovai taip pat kratosi šios teritorijos teigdami, kad "Vyturėlio" darželio patvorys į jų tvarkomų plotų sąrašus nėra įtrauktas.

Paaiškėjo, jog šis apleistas žemės lopinėlis nepriklauso niekam.

"Tokių vietų uostamiestyje dar yra likę. Jos nebuvo įtrauktos į sąrašus. Kai tvarkymo teritorijos buvo perduodamos valdoms, yra likę tam tikrų nesusipratimų. Dažnai jie atsiranda dėl techninių klaidų. Kartkartėmis "išlenda" naujienos apie tokias vietas", – neslėpė  Klaipėdos miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė.

Šiuo metu šalia darželio esanti teritorija jau sutvarkyta – vešėję brūzgynai pagaliau nupjauti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Moliui

Moliui portretas
tai kiek tų mokesčių sumokėjai? Gal imk dalgį ir šienauk? Aš tau mokesčius mokėsiu - tiek, kiek tu sumokėjai. Tinka?

mh

mh portretas
tai jei zeme niekieno tai galiu nama statyti ar koki soda pasidaryti manau niekas is valdzios nepriekaistaus??? :))

Moliai

Moliai portretas
Sutvarkyket pagaliau kalnelį ir brūzgynus tarp Mašioto mokyklos ir bažnyčios.Bomža numyžę viskas apaugę tęp kad velns koją nusilaužtų.Kap negėda imt tuokius mokesčius iš gyventuojų+anuos nuodyti su LEZu ir dar nieko netvarkyti?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių