Už kyšininkavimą nuteisti Klaipėdos patruliai

Klaipėdos miesto apylinkės teisme paskelbtas nuosprendis Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Patrulių rinktinės 2-osios kuopos 1-ojo būrio vyresniajam patruliui Virginijui Juozapavičiui ir vyriausiajam patruliui Arūnui Pundžiui

Teismas pripažino valstybės tarnautojus kaltais padarius nusikaltimus, numatytus Lietuvos Respublikos BK 225 straipsnio „kyšininkavimas“ 2 dalyje. Teismas policininkus nuteisė laisvės atėmimu vieneriems metams šešiems mėnesiams, bausmės vykdymą atidedant vieneriems metams, paskyrė 650 litų dydžio įmoką į nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą.

Teismas nustatė, kad kaltinamieji, būdami valstybės tarnautojais, veikdami bendrininkų grupe, savo naudai reikalavo, susitarė priimti ir tiesiogiai priėmė kyšį už neteisėtą neveikimą vykdant įgaliojimus: 2009 m. rugsėjo 21 d., patruliuodami Priestočio g., Klaipėdoje, sustabdė automobilį „Audi 100“ vairuojamą A.Č., ir pastarajam nurodė, kad jis pažeidė kelių eismo taisykles, t.y. vairavo automobilį galimai būdamas neblaivus, už ką jam gresia automobilio konfiskacija, vairuotojo pažymėjimo atėmimas ir bauda iki 4000 litų.

Tarnybiniame policijos automobilyje, veikdami bendrininkų grupe, už tai, kad nebūtų užfiksuotas kelių eismo taisyklių pažeidimas ir nebūtų surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas, t.y. už neteisėtą neveikimą iš A.Č. pareikalavo 400 litų kyšio, nurodydami jį atvežti į degalinę „BP“, esančią Tilžės g., Klaipėdoje, šalia Sendvario žiedo. Po to, tęsdami nusikalstamą veiką, veikdami bendrininkų grupe, minėtoje degalinėje, būdami tarnybiniame policijos automobilyje už nurodytą neteisėtą neveikimą vykdant įgaliojimus priėmė 300 litų kyšį iš A.Č.

Teisiamajame posėdyje kaltinamieji A.Pundis ir V.Juozapavičius kaltais neprisipažino, parodė, kad kyšio iš A.Č. neėmė, o minėtus pinigus rado ant galinės tarnybinio automobilio sėdynės.

Kaltinamųjų policininkų kaltė įrodyta A.Č. ir kitų liudytojų teisme duotais parodymais, ikiteisminio tyrimo metu duotais parodymais, apžiūros protokolais, daiktų, dokumentų pateikimo protokolais, kita rašytine bylos medžiaga.

Skirdamas bausmę, teismas atsižvelgė į padarytų nusikalstamų veikų pobūdį, pavojingumo laipsnį, motyvus ir tikslus, kaltės formą ir rūšį, kaltinamųjų asmenybę, atsakomybę sunkinančią aplinkybę bei atsakomybę lengvinančių aplinkybių nebuvimą: padarytos veikos priskiriamos apysunkių nusikaltimų kategorijai, kaltinamieji nebausti, neteisti, nusikalto pirmą kartą, charakterizuojami teigiamai, neigiamai savo veiksmų nevertino, padarė nusikalstamą veiką bendrininkų grupe.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas apeliacine tvarka Klaipėdos  apygardos teismui skundą paduodant per Klaipėdos miesto apylinkės teismą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

x

x portretas
von iš darbo svoloči

Domantas

Domantas portretas
Už neblaivumą 300 - 400 litų? Neįtikėtina.

... to 1

... to 1 portretas
aha, o dabar tu nusizenk nors biski ir nebepasiulysi jokio kysio t.y. galesi po to sedet uz kysio siulyma. gaila kad as ne mentas, priduociau visus kas siulo kysius
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių