Už mašinų stovėjimą surinkta daugiau nei 180 tūkst. litų

Į Klaipėdos savivaldybės biudžetą už automobilių stovėjimą iki vasario 18 d. jau įplaukę 181 tūkst. 825 litai. Iš jų 51 tūkst. litų - tiesiogiai mokant už stovėjimą bilietų automatuose, 1500 litų - mokant SMS žinutėmis. Pranešama, jog gauta mažiau pajamų nei tikėtasi.

Savivaldybės atstovų teigimu, nuo kovo bus griežčiau kontroliuojama, kaip vairuotojai moka už automobilių stovėjimą uostamiestyje. Kontrolę vykdanti VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ (KKT) skiria papildomą kontrolierių ekipažą, kuris tikrins ar mokamose stovėjimo zonose mašinas statantys automobilininkai tikrai sumoka už stovėjimą. Sausį įvedus vietinę rinkliavą už mašinų statymą, pirmuosius du mėnesius kontrolė nebuvo itin griežta, bausti tik piktybiški pažeidėjai.

Dauguma centre gyvenančių klaipėdiečių įsigijo lengvatinius leidimus, o verslo įmonės terminuotus leidimus. Šiuo metu savivaldybė yra išdavusi gyventojams 595 metinius leidimus statyti automobilius prie namų, mokant 15 litų mokestį. Įmonėms išduoti 253 mėnesiniai abonementiniai leidimai, rezervuotos septynios vietos įmonių klientams.

KKT žada siūlyti aiškiau reglamentuoti tvarką ir įvardinti, kuriai atvejais leidimas gyventojui išduodamas, o kuriais - ne.

„Siūlysime atsisakyti dubliuojančių ir nebūtinų dokumentų pateikimo. Atsižvelgiant į didelį prašymų skaičių, svarstysime galimybę įvesti naują leidimų rūšį kontroliuojančioms institucijoms ir įstaigoms, vykdančioms joms priskirtas funkcijas“, - sakė KKT direktorius Gintaras Neniškis.


Šiame straipsnyje: parkomatai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių