Už melą teisme klaipėdietė sulaukė bausmės

Melagingą alibi draugui suteikusi klaipėdietė neišvengė bausmės, teismas pusmečiui apribojo jos laisvę.

Klaipėdos apygardos teismas išnagrinėjo Klaipėdos miesto apylinkės prokuratūros apeliacinį skundą dėl apylinkės teismo pernai lapkričio 23 dieną paskelbto išteisinamojo nuosprendžio, už melagingų parodymų davimą. Išteisinamasis nuosprendis pakeistas apkaltinamuoju. Melagingai teisme liudijusi klaipėdietė nuteista 6 mėnesių laisvės apribojimo bausme.

2010 metais per Jūros šventę klaipėdietis Mindaugas Kumšlys įstūmė į Danės upę vaikiną ir taip jo vos nenužudė. Vaikiną išgelbėjo atsitiktiniai žmonės.

Teisiant M.Kumšlį liudijo jo draugė. Ikiteisminio tyrimo metu ji davė vienokius, o teisme – jau kitokius parodymus.

Valstybinį kaltinimą pasikėsinimo nužudyti byloje palaikiusi Klaipėdos apygardos prokurorė Edita Mikalainienė baigiamojoje kalboje teismo paprašė pradėti ikiteisminį tyrimą dėl melagingų parodymų davimo.

Klaipėdos miesto apylinkės teismas dėl šio nusikaltimo merginą išteisino, tačiau prokurorų skundą išnagrinėjęs Klaipėdos apygardos teismas trečiadienį priėmė apkaltinamąjį nuosprendį ir nuteistajai skyrė 6 mėnesių laisvės apribojimo bausmę, įpareigojant ją nuo 24 iki 6 valandos būti namuose.

„Šis atvejis nėra išskirtinis, kada liudytojai, įspėti, jog už melagingų parodymų davimą yra numatyta baudžiamoji atsakomybė, meluoja teismui ar ikiteisminio tyrimo pareigūnams. Pastaruoju metu vis daugiau tokių bylų baigiasi apkaltinamaisiais nuosprendžiais. Tai galėtų būti prevencinė priemonė būsimiems liudytojams, kurie neretai į teismo posėdį ateina ne atsakingai liudyti, o pasakoti nebūtų istorijų“, – sakė Klaipėdos apygardos prokurorė Edita Mikalainienė.

Ji priminė dar vieną atvejį, kai, siekdama išsukti nuo baudžiamosios atsakomybė ją sumušusį sugyventinį, moteris davė melagingus parodymus ir buvo už tai nuteista pinigine bauda.


Šiame straipsnyje: teismasmelagingi parodymai

NAUJAUSI KOMENTARAI

RK.

RK. portretas
Nesuprantu kodėl teismai retai taiko viešųjų darbų bausmę. BK 235 straipsnis numato už tokį nusikaltimą viešuosius darbus - tai juos reikėtų ir skirti. Arba realią laisvės atėmimo bausmę. Žmonės turi jausti atsakomybę už savo poelgius.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių