Už metinį leidimą – 5 litai, o kad jį gautum – dar 8 bankui

Lengvatinius leidimus, kad galėtų statyti automobilius Klaipėdos miesto centre kiemuose, norintiems išsiimti gyventojams rinkliavą patariama mokėti pašte. Banke pinigų pervedimas atsieis daugiau nei visas metinis mokestis už mašinos stovėjimą.

Lengvatinius leidimus, kad galėtų statyti automobilius miesto centre kiemuose, norintiems išsiimti gyventojams rinkliavą patariama mokėti pašte. Banke pinigų pervedimas atsieis daugiau nei visas metinis mokestis už mašinos stovėjimą.

Uostamiesčio valdžia jau kuris laikas miesto centrinėje dalyje gyvenančius klaipėdiečius ragina atsinaujinti lengvatinius leidimus statyti automobiliams daugiabučių namų kiemuose. Siekiama išvengti eilių, kaip praėjusiais metais.

Pirmiausia rekomenduojama kreiptis gyventojams, kurių senųjų leidimų galiojimas baigiasi sausį ar vasarį. Jiems bus teikiama pirmenybė. Pabrėžiama, kad gyventojai jokio finansinio nuostolio nepatirs.

Naujieji leidimai pradės galioti nuo tos dienos, kai baigs galioti senieji.

Lengvatinių leidimų kitiems metams kainos nesikeitė. Pirmai mašinai kainuoja 5, antrai – 250 litų.

Tačiau klaipėdiečiai, rinkliavą sugalvoję sumokėti banke, gali būti šokiruoti. Mokestis už pinigų pervedimą dabar beveik visuose bankuose siekia 8 litus.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Alina Velykienė rekomendavo rinktis kitus atsiskaitymo būdus.

"Žmonės gali atlikti pavedimus internetu, sumokėti rinkliavą pašte. Ten mokestis už įmoką kur kas mažesnis nei bankuose – 0,79 lito. Daug pigiau", – tvirtino pavaduotoja.

A.Velykienė patarė gyventojams išsiimti leidimus statyti mašinoms kiemuose dvejiems metams.

"Tada nereikės kasmet vaikščioti į savivaldybę. 10 litų tikrai nėra didelis mokestis", – teigė pavaduotoja.

A.Velykienė pasakojo, jog norima parengti sistemą, kad klaipėdiečiai leidimus už mašinų stovėjimą galėtų prasitęsti neišeidami iš namų. Užsisakyti juos galėtų internetu, o sumokėjus rinkliavą šie pradėtų galioti. Tam paprašyta skirti 10 tūkst. litų.

"Norime, jog būtų taip: užsisakei internetu, susimoki rinkliavą, gauni patvirtinimą, kad leidimas galioja, jį atsispausdini ir užkiši už stiklo. Nebereikėtų eiti į savivaldybę. Bet kol kas viskas kūrybos stadijos", – pasakojo pavaduotoja.

Pernai buvo išduoti 906 lengvatiniai leidimai statyti automobiliams daugiabučių namų, esančių centrinėje miesto dalyje, kiemuose, šiemet – jau 5230.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tie bankai

tie bankai portretas
tie bankai vapsie a***eli - 8 lt uz tai kad pora mygtuku paspaus. 10 litų tikrai nėra didelis mokestis" aha, pati gauna 3000lt, jai tai nera didelis mokestis.

...

... portretas
Tu tikrai manai, kad perskaitę tavo komentarą susirinks Konstitucinis Teismas, priims sprendimą ir po to čia parašys nutartį?

AR TEISINGAS MOKESTIS?

AR TEISINGAS MOKESTIS? portretas
AR TEISĖTAI YRA REIKALAUJAMA IŠ GYVENTOJŲ ŠIS MOKESTIS? NORS JIS IR ĮTEISINTAS SAVIVALDYBĖS,BET..? AR ŠIS MOKESTIS NEPRIEŠTARAUJA LR KONSTITUCIJAI IR LR ĮSTATYMAMS?...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių