Už narystę – 100 dolerių

Klaipėda ketina įstoti į daug miestų vienijančią Istorinių miestų lygą. Narystė tokioje organizacijoje uostamiesčiui kasmet kainuos po 100 dolerių. Viliamasi, kad būdama lygos nare Klaipėda ne tik pasisems gerosios kitų miestų patirties, bet ir ims labiau dominti turistus.

"Mes turime oficialų kvietimą. Pavasarį dalyvavau Austrijoje vykusiame miestų narių susitikime. Buvome pakviesti. Pamačiau tą virtuvę iš vidaus. Šis sprendimas nebuvo žaibiškas", – paaiškino Klaipėdos savivaldybės Paveldosaugos skyriaus vedėjas Vitalijus Juška.

Istorinių miestų lyga vienija daugiau nei 100 miestų iš visų pasaulio žemynų. Pašnekovo teigimu, Klaipėda taptų pirmuoju į šią lygą įstojusiu Lietuvos miestu.

"Iš mūsų kaimynų lygai priklauso Ryga, gana aktyviai dalyvauja baltarusiai", – dėstė V.Juška.

Narystė Istorinių miestų lygoje uostamiesčiui per metus kainuotų 100 dolerių.

Organizacijos narių susitikimai vyksta kas dvejus metus. Per juos diskutuojama įvairiomis temomis, susijusiomis su istorinių miestų vystymusi, iššūkiais, dalijamasi patirtimi, kaip tokius miestus pritaikyti šiuolaikiniam gyvenimui, kaip tvarkyti juose esantį paveldą bei pritraukti daugiau turistų.

"Interesų spektras yra labai platus ir ta patirtis, kuri dabar yra kaupiama, būtų naudinga ir Klaipėdai", – tvirtino V.Juška.

Pašnekovas taip pat pastebėjo, kad Istorinių miestų lygos narių susitikimai – puikus būdas labiau reprezentuoti Klaipėdą, stiprinti ryšius su kitais miestais.

Paveldosaugos skyriaus vedėjas pasakojo, jog idėja sukurti minėtą lygą kilo Kioto miestui, kurio meras ir yra šios organizacijos prezidentas.

Kitas lygos susitikimas, kuriame uostamiestis galėtų dalyvauti jau ne svečio teisėmis, o kaip vienas lygos narių, vyks po poros metų Turkijoje.

V.Juška pastebėjo, kad panašių organizacijų yra ir daugiau. Neatmetama, kad narystė Istorinių miestų lygoje taps pirmu žingsniu, atversiančiu duris į kitas organizacijas, susijusias su paveldo išsaugojimu.

Tokiam siūlymui dar turės pritarti miesto taryba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Moliai

Moliai portretas
išmokite Paveldą tausoti, taršą mieste mažinti, saugoti Gamtą ir tik paskui svaikite su ambicijom
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių