Už nemalonumus pliaže poilsiautojai reikalauja kompensacijos

Paplūdimyje dėl, jų žodžiais, barbariško triukšmo pailsėti ir jūros skleidžiamais garsais pasimėgauti negalėję poilsiautojai vienai radijo stočiai kelia iki šiol precedento neturintį reikalavimą – sumokėti 5 tūkst. litų atlyginti patirtą moralinę ir net fizinę žalą.

Muzika sklido iki laivų

"Pats esu medikas, todėl žinau, kokią įtaką triukšmas turi sveikatai. Tai, kas vyksta Palangos paplūdimiuose, yra barbariška ir išsigimėliška. Net nežinau, kaip valdžia tai gali leisti ir toleruoti, juk Palanga yra kurortas, kur atvykstama pasimėgauti natūraliais jūros skleidžiamais garsais", – piktinosi poilsiautojas Arvydas Damijonaitis.

Jis su šeima į Palangą atvyko šią savaitę. Suvilioti neblogo oro, jie leidosi prie jūros. "Į Palangą atvykome pailsėti nuo didmiesčio triukšmo, tikėjomės pasiklausyti nepakartojamų jūros garsų, bangų plakimosi į krantą", – įsisvajojo pašnekovas.

Šeima prie jūros atėjo J.Basanavičiaus gatve. Supratę, kad centriniame paplūdimyje ramiai nepailsės, nes iš kavinių sklido muzika, poilsiautojai patraukė tolyn pliažu Botanikos parko link.

"Tolstant nuo tilto, akustinių sistemų keliamas triukšmas paplūdimyje tik stiprėjo. Nežmoniško neva kurortinio triukšmo šaltinis – medinė pašiūrė, ant kurios užrašyta "ZIP FM Los palangeles". Jos akustinė sistema buvo nustatyta visu galingumu taip, kad muziką girdėtų ir tolumoje jūroje plaukiantys laivai. Tiesą sakant, aplink tą pašiūrę neįmanoma buvo būti kilometro spinduliu", – baisėjosi A.Damijonaitis.

Patars žinomas advokatas

Nusivylęs jis ir paskambino bendruoju pagalbos telefonu 112. Į nurodytą vietą buvo atsiųsti du pareigūnai, tačiau ir jų įgaliojimų nepakako triukšmui nutildyti.

"Man buvo paaiškinta, kad triukšmadariai Palangos savivaldybėje yra nusipirkę nekontroliuojamą teisę smurtauti triukšmu, prievartauti atvykusius poilsiautojus", – teigė pašnekovas.

Jis raštu kreipėsi į Palangos policijos komisariatą, kad jo pareigūnai nustatytų kaltuosius asmenis. Esą jiems reikia skirti ne tik baudą, bet ir iš jų A.Damijonaičio šeimai priteisti 5 tūkst. litų atlyginti patirtą žalą.

"Dabar laukiu policijos atsakymo ir su advokatu, kuris gerai žinomas Lietuvoje, tarsimės, kaip elgtis toliau", – pabrėžė poilsiautojas.

Susitarė su visa Palanga

"ZIP FM Los palangeles" – jau kelerius metus Palangos paplūdimyje radijo stoties ZIP FM įgyvendinamas projektas.

Iš laikino statinio sklinda muzika, vyksta tiesioginės transliacijos iš Palangos, paplūdimyje organizuojamos įvairios pramogos.

"Mes veikiame legaliai. Esame susitarę su Palangos kultūros centru, vadinasi, ir su visa Palanga. Taigi, galime čia būti, neatvažiavome niekam nieko nesakę.

Besiskundžiančiųjų visada buvo ir bus, tačiau patenkintų yra daugiau. Mes tikrai nedarome nieko blogo, neskleidžiame daugiau triukšmo nei kitos paplūdimio kavinės", – teigė radijo stoties ZIP FM programų direktorė Simona Albavičiūtė.

Vadovė pabrėžė, jog radijo stotis nevykdo jokios prekybos, todėl ir leidimo veiklai iš savivaldybės neturėjo gauti. Stotis yra greta esančio paplūdimio baro, kuris įkurtas laimėjus viešą konkursą, sudėtinė dalis.

"Mes nesame ta institucija, kuri dalija leidimus veiklai. Jei radijo stotis nėra ko nors atlikusi pagal numatytas veiklas, tai atsakomybė jos pusėje. Galiu pasakyti tik tiek, kad mes bendradarbiaujame su reklamos agentūra, kuri dirba su trimis radijo stotimis, o viena jų – ZIP FM. Jie yra mūsų, kaip Lietuvos kultūros sostinės, rėmėjai", – aiškino Palangos kultūros centro direktoriaus pavaduotojas Nerijus Stasiulis.

Galima paeiti į šoną

Jis pabrėžė, jog "ZIP FM Los palangeles" Palangos paplūdimyje – jokia blogybė, o suteikia nemažai naudos. "Pati brangiausia rinkodaros priemonė yra tiesioginė transliacija iš vietos. Radijo stotis tai daro iš Palangos paplūdimio, o mums tai nieko nekainuoja. Šis projektas yra sunkiai įkainojama vertybė", – tvirtino N.Stasiulis.

Jo teigimu, realybė tokia, kad Palangoje visada atsiras kuo nors nepatenkintų žmonių. Pavyzdžiui, kai kuriems šiurpą kelia ir Palangos dūdų orkestro pasirodymai.

"Aš, kaip pagrindinis Lietuvos kultūros sostinės projekto koordinatorius, tikrai palaikau projektą "ZIP FM Los palangeles". Jis skirtas moderniam, madingam paplūdimiui. O tokių, kuriems užkliūva pro šalį nešamas čeburekas ar netinkamai įgarsintas paplūdimio radijas, visada buvo ir bus", – su realybe seniai susitaikęs N.Stasiulis.

Jis priminė, jog Palangos paplūdimiai driekiasi 5 kilometrus. Todėl norint ramybės galima paėjėti tolėliau į šoną nuo tilto ir ją rasti. "Vieną kartą reikia suprasti, kad nesame pasaulio bambos, nors žmonės ir linkę save jomis laikyti", – patarė Palangos kultūros centro direktoriaus pavaduotojas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

emigrant

emigrant portretas
I Palanga visi vaziuoja, kad pamyzti saltoje juroje ir pasikti kopose.... Po to galima ir namo :)))

Medikui

Medikui portretas
bangų plakimosi į krantą? Palangoje:) medike :)))
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių